Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Πολιτική

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας

Συνέδριο για το Δίκαιο της Θάλασσας
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Ένα ενδιαφέρον και επίκαιρο συνέδριο με εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και πολιτικού κόσμου, πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα) με ώρα έναρξης 2 μμ.

Θέμα του «Δίκαιο της Θάλασσας και Μεσογειακός χώρος: Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές». Συνδιοργανωτές ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), o Τομέας Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και αποτελείται από τρεις συνεδρίες, στις οποίες θα αναλυθούν και θα συζητηθούν τα θέματα «Γεωπολιτική διάσταση και επίλυση των διαφορών», «Γεωπολιτική διάσταση και επιμέρους νομικές πτυχές» και «Πολιτικές διαστάσεις του Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κάτω από τους τίτλους αυτούς υπάρχει μια σωρεία επίκαιρων και περίπλοκων ζητημάτων όπως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι ενεργειακές εγκαταστάσεις στη θάλασσα, οι ζώνες προστασίας περιβάλλοντος και αλιείας, ο έλεγχος στα διαπλέοντα ξένα πλοία, η έρευνα και διάσωση, το θέμα των μεταναστών κ.ά. για τα οποία η έγκυρη επιστημονική προσέγγιση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Με διαγωνισμό και δώρα η συμμετοχή των Παξών στην Philoxenia

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ν.Δ. θα βγει κερδισμένη από τις εσωκομματικές εκλογές»