Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: «Κλείδωσε» η παραμονή στην ευρωζώνη

Αντ. Σαμαράς: «Κλείδωσε» η παραμονή στην ευρωζώνη
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Η συμφωνία στο Eurogroup «κλείδωσε» την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο Ελληνο-γαλλικό Επιμελητήριο. Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι υπήρξαν κάποιες φωνές στην Ευρώπη που εισηγήθηκαν την εγκατάλειψή της, ουσιαστικά την εξώθησή της να εγκαταλείψει το ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε οριστικά και οι κίνδυνοι δεν εξουδετερώθηκαν πλήρως. «Κερδίσαμε, όμως, πολύτιμο χρόνο» είπε με έμφαση πρόεδρος της ΝΔ και ακολούθως αναφέρθηκε στα αρνητικά στερεότυπα που επικράτησαν στην Ευρώπη για την Ελλάδα και για τα οποία τεράστια ευθύνη έχουν Έλληνες πολιτικοί που πρώτοι βάφτισαν τη χώρα μας «πρωταθλητή της διαφθοράς», ασκώντας κριτική στους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκτίμησε, πάντως,  ότι το κλίμα αλλάζει καθώς η Ευρώπη αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε ένα «Σισύφειο μαρτύριο». «Όλο και περισσότεροι θεωρούν την Ελλάδα όχι τόσο ως 'υπαίτιο' της πανευρωπαϊκής κρίσης, αλλά ως τραγικό παράδειγμα μιας αδιέξοδης πολιτικής. Σήμερα, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, υπογράφουν κατά χιλιάδες στις ιστοσελίδες του Κυβερνοχώρου να τους δοθεί συμβολικά Ελληνική υπηκοότητα και φωνάζουν στους δρόμους 'Είμαστε όλοι Έλληνες'». Ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε στην ανάγκη να μηδενιστούν τα ελλείμματα, να μειωθεί το χρέος και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Υπογράμμισε όμως ότι, ενώ υπάρχει συμφωνία για τους στόχους από την πολιτική που ακολουθείται, λείπουν τα μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης και η απουσία τους ακυρώνει τα αποτελέσματα όλων των άλλων. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εμμέσως στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει λέγοντας: «Δεν θέλουμε να αποφύγουμε κανένα από τους στόχους του Προγράμματος. Δεν θέλουμε ούτε να μεταθέσουμε χρονικά την επίτευξή τους. Θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους εξισορροπώντας τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις με την Ανάκαμψη». Ειδική αναφορά έκανε και στον υποθαλάσσιο πλούτο στον χώρο της Ελλάδας και της Κύπρου που μπορούν να συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης. Επισήμανε όμως ότι σε μία εποχή που ο Αραβικός κόσμος αποσταθεροποιείται και εντείνονται τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη, αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί τότε από προπύργιο της Ευρώπης θα μετατραπεί σε «Κερκόπορτα».

Αντιπαράθεση ΝΔ – Παπουτσή

Στο μεταξύ, σε χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνουν τώρα κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να γίνουν κρίσεις στην ΕΛΑΣ». Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εποπτεύει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων του κράτους, όπως ψηφίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων». «Η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ορίζεται επακριβώς από την κείμενη νομοθεσία, πραγματοποιείται από τα θεσμοθετημένα Συμβούλια Κρίσεων και αποτελεί υπόθεση εσωτερικής λειτουργίας των δύο Σωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επεισόδιο κατά του βουλευτή Ν. Νικολόπουλου στην Αχαΐα

Επεισόδιο εναντίον του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αγνώστων. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 άτομα προσέγγισαν τον χώρο όπου ο βουλευτής πραγματοποιούσε εκδήλωση με στελέχη του και άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του, επειδή ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με τις ίδιες οι πληροφορίες, ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να διατυπώσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει διάλογος, αλλά αυτοί συνέχιζαν να φωνάζουν. Ταυτόχρονα κάποιοι προσπάθησαν να πετάξουν αυγά και γιαούρτια. Για να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση, ο βουλευτής αποχώρησε και σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση «από άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο», ενώ πρόσθεσε πως είναι ευθύνη όλων των πολιτών να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον διάλογο.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου

Αντ. Σαμαράς: «Κλείδωσε» η παραμονή στην ευρωζώνη