Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θράκη: Δήμαρχος διαμαρτυρείται για τον Αη Βασίλη

Ο μουσουλμάνος στο θρήσκευμα Τζεμήλ Καπζά διαμαρτύρεται για την παρουσία Αη Βασίληδων σε πρωτοχρονιάτικες εορτές

Ο Τζεμήλ Καπζά, δήμαρχος της Μύκης στη Θράκη διαμαρτύρεται με έγγραφο που απέστειλε γιατί σε νηπιαγωγεία του δήμου Μύκης έγιναν εορτές για την πρωτοχρονιά με ντυμένους Αη Βασίληδες.

Ο Τζεμήλ Καπζά έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών αλλά λέει ότι η μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή με τον Αη Βασίλη. Ο δήμος Μύκης ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από τη συνένωση του προϋπάρχοντος δήμου Μύκης και των Κοινοτήτων Σατρών, Κοτύλης και Θερμών.

Η έκτασή του 633,3 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του 15.540 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Σμίνθη, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό κατοίκων που είναι μουσουλμάνοι Πομάκοι.

Δείτε το έγγραφο

Πηγή: pontos-news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζόπουλος: Λάθος ο τρόπος του ΑΣ ΠΑΟΚ – «Πισώπλατη μαχαιριά» στον Ιβάν Σαββίδη
Τι είπε ο επικεφαλής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τον Αριστοτέλη Μυστακίδη και την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τη Νέα Τούμπα
Χατζόπουλος: Λάθος ο τρόπος του ΑΣ ΠΑΟΚ – «Πισώπλατη μαχαιριά» στον Ιβάν Σαββίδη