Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανησυχία για τις τηλεοπτικές άδειες εκφράζει η ΕΣΗΕΑ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας

Η εσπευσμένη επιδίωξη της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού κλάδου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, που συνεδριάζει εκτάκτως το πρωί της Πέμπτης για το συγκεκριμένο θέμα, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του:

Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.

Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.

Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

«Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμε» καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς βοηθάει ασθενείς και γιατρούς
Έρχεται νέα γενιά, πιο «διαβασμένων» και ενημερωμένων ασθενών - Τι αναφέρει ο Αντώνης Αρμούντας, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ
Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς βοηθάει ασθενείς και γιατρούς
Η στιγμή της έκρηξης που σκότωσε 38χρονη και «δόνησε» τη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο
Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Αγίου Δημητρίου με Πλάτωνος
Η στιγμή της έκρηξης που σκότωσε 38χρονη και «δόνησε» τη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο