Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ν. Φίλης: «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αναπαράγουν τη ρητορική του μίσους»

Ν. Φίλης: «Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αναπαράγουν τη ρητορική του μίσους»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με αφορμή κινητοποιήσεις

«Δεν έχει δικαίωμα κανένας Έλληνας πολίτης, πολύ περισσότερο εκπαιδευτικός, να δημιουργεί καταστάσεις που αναπαράγουν την ρητορική του μίσους, την μισαλλοδοξία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας» διεμήνυσε από την Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή κινητοποιήσεις, με πρωταγωνιστές εκπαιδευτικούς, εναντίον της φιλοξενίας των προσφύγων.

Ειδικώς, ο κ. Φίλης, αναφέρθηκε στα γεγονότα των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου -όπως είπε- είδαμε να πρωτοστατούν εκπαιδευτικοί που έκλεισαν Δημοτικά σχολεία με αίτημα να φύγουν ή να μην πάνε πρόσφυγες στην περιοχή επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ευτυχώς οι δυνάμεις αυτές, που δημιουργούν αρνητικό κλίμα, είναι λίγες».

«Το υπουργείο Παιδείας, θα προσφέρει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για την ένταξη των προσφύγων όσο μείνουν, στο σύστημά μας, αλλά δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στο μεγάλο πρόβλημα δημιουργώντας στη χώρα μας καταστάσεις που δεν τιμούν την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε λέγοντας πως «η Μυτιλήνη δείχνει τον δρόμο της αξιοπρεπούς και δημοκρατικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
9η εκδήλωση Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά