Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Τσίπρα με τον Φίλιππο Γκράντι

Στη χώρα μας βρίσκεται ο ύπατος αρμοστής ΟΗΕ για τους πρόσφυγες όπου θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φίλιππο Γκράντι, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει δυσαρέσκεια για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσει τις ομόφωνες αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το προσφυγικό. Ο Φίλιππο Γκράντι, που χθες επισκέφθηκε τη Λέσβο, γίνεται δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με μέλη του υπουργικού συμβουλίου, θα επισκεφθεί χώρους προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων στην Αθήνα και θα συναντηθεί με μέλη διπλωματικών αποστολών και άλλους φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης. Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Γκράντι θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση ομόφωνων αποφάσεων για με το προσφυγικό, που πάρθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη οι αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς.

Ν. Κοτζιάς: Εξωθεσμική πρωτοβουλία η Διάσκεψη στη Βιέννη

Εξωθεσμική πρωτοβουλία που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τη συνάντηση στη Βιέννη των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως η μη πρόσκληση της χώρας μας σ' αυτήν τη συνάντηση εκλαμβάνεται ως μη φιλική ενέργεια «καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι ερήμην μας επιθυμούν να δρομολογήσουν αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα».

Η Ελλάδα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αυστρία για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης στη Βιέννη.

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 110.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φτάσει φέτος στην Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).  Συνολικά τουλάχιστον 102.547 έχουν περάσει από την Ελλάδα και 7.507 από την Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
To φρούτο που αποτελεί συχνή προσθήκη σε σαλάτες και σάντουιτς φαίνεται ότι βοηθά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά σύμφωνα με νέα έρευνα
Το φρούτο που διώχνει το λίπος από την κοιλιά
ΗΠΑ: Μόνο με επίσημη συνοδεία οι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο
Τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ αμέσως, απαγορεύουν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους την πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Υπουργείου Άμυνας
ΗΠΑ: Μόνο με επίσημη συνοδεία οι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο
Οι επενδύσεις για 6 νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη: Κατασκευές, σχέδια και αφίξεις
Πέντε διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες διατηρούν παρουσία στην πόλη με 6 συνολικά brands, όλα στην κατηγορία των πέντε αστέρων, ενώ στην πόλη...
Οι επενδύσεις για 6 νέα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη: Κατασκευές, σχέδια και αφίξεις