Skip to main content
Menu Αναζήτηση

«Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και ο πρωθυπουργός πέρασε από κάτω»

Δυσαρεστημένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δυσαρεστημένος και προβληματισμένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η χώρα πήρε ελάχιστα από αυτά που περίμενε. «Βάλαμε χαμηλά τον πήχη, και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο ΜEGA, επικρίνοντας την κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων όπως για το ότι “δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό “να πάει να διαπραγματευτεί δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης» και ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα αποτελέσματα καθώς, όπως είπε, τον ανησυχεί η ευκολία με την οποία η Ευρώπη ικανοποιεί τα τουρκικά αιτήματα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι εικόνες σε Ειδομένη και Πειραιά είναι “ντροπή” και πως εκτός από τον στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», με την κυβέρνηση να είναι απούσα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στηρίζει την πολιτική της κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και τόνισε πως δεν υπάρχει συντονιστής για την ουσία του προβλήματος. '“Επισημαίνω μια τραγική διαχειριστική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη γι' αυτούς που είναι ήδη στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, «η εικόνα της Ειδομένης κρύβει μνημειώδη ανικανότητα». Η ΝΔ δεν πρόκειται να σωπάσει, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξέφρασε την άποψη πως “πείσαμε τελικά τον κ. Τσίπρα να προσαρμοστεί στον ρεαλισμό». Κατηγόρησε πάντως τον πρωθυπουργό πως κάνει το άσπρο μαύρο και πως προσπαθεί να διχάσει.

Απαντώντας στο ερώτημα οικουμενική ή εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως επιλέγει τις εκλογές. “Εμείς με τον κ. Τσίπρα σε κοινό σχήμα δεν θα συμμετάσχουμε. Μας χωρίζει πραγματικά άβυσσος” τόνισε, διευκρινίζοντας πως με την κα. Γεννηματά δεν τον χωρίζει άβυσσος, όπως ίσως εκείνη νομίζει».

Πάντως ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως δεν ζητά εκλογές. '«Δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου να ζητάω εκλογές. Αν ο κ. Τσίπρας πέσει, θα πάμε σε εκλογές».'Εάν προέκυπταν εκλογές "θα ήταν καλοδεχούμενες. Δεν θα έχυνα μαύρο δάκρυ. Αλλά δεν μπορώ να τις επιβάλλω» επανέλαβε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει να γίνει απλά ένας πρωθυπουργός αλλά ένας καλός πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της οικονομίας και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις. 'Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανοίγματος με τα άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου διευκρινίζοντας πως θέλει να κάνει ένα γενναίο άνοιγμα στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου.'«Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση και με τον κ. Θεοδωράκη και με την κα. Γεννηματά. Και με τον κ. Λεβέντη, τον οποίο προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω. Δεν ξέρω πόσο συνεισφέρει σε αυτές τις συσκέψεις», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τον κ. Λεβέντη ως τον “ λαϊκισμό της κοινής λογικής».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί στο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να δώσει ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στη ΝΔ για να πείσουμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας. Δεν πρόκειται να επαναλάβω λάθη που έκαναν οι άλλοι», τόνισε επισημαίνοντας πως ο κ. Τσίπρας πλέον αισθάνεται ότι υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Σύσταση από τον ΕΜΑ για δεξαμεθαζόνη σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα
Δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία των ασθενών με σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 που χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη
Κορωνοϊός: Σύσταση από τον ΕΜΑ για δεξαμεθαζόνη σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα