Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Βοήθεια από εθελοντές δικηγόρους σε πρόσφυγες που θέλουν να γυρίσουν στις χώρες τους

Βοήθεια από εθελοντές δικηγόρους σε πρόσφυγες που θέλουν να γυρίσουν στις χώρες τους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Λιμάνι του Πειραιά

Εθελοντές δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, με τη βοήθεια μεταφραστών, προκειμένου να ενημερώνουν πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους για το πώς μπορούν να το κάνουν και ποια έγγραφα απαιτούνται.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το σφράγισμα των βόρειων συνόρων έχει οδηγήσει πολλούς από τους περίπου 5.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να ζητούν ενημέρωση για τις επιλογές τους, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα και πώς θα κινηθούν. Άλλοι είπαν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους, καθώς κινδυνεύουν με εκτέλεση και εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε σε κέντρο υποδοχής.

Το πρωί από τους 260 μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία, οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη. Από σήμερα, Τετάρτη, ο στρατός θα προσφέρει καθημερινά 5.000 μερίδες φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει με προσφορά φαγητού και η Εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός επίσης τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δέκα νέα κέντρα φιλοξενίας που προετοιμάζονται από τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναμένεται να προετοιμαστούν και να έχουν παραδοθεί έως την επόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γ. Μουζάλας: «Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη»

Ο μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και… τα φαντάσματα