Ο Αλέξανδρος Γιοσμάς είναι αιρετό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ένας άνθρωπος με όραμα για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας και πολιτεύεται σαν υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέτιο του ΛΑΟΣ.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Γιοσμάς, γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας και κατοικεί στην Άνω Τούμπα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Έχει σπουδάσει στην σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου και είναι ζωγράφος.
Έχει ασχοληθεί με τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τα νησιά αυτά είναι «αλύτρωτες και ποτέ λησμονημένες πατρίδες».
Ο κ. Αλέξανδρος Γιοσμάς μιλώντας στον «Τ.Θ.» παραθέτει τις θέσεις και απόψεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο:
1) Το πρώτο σπίτι που διαβιώνει η οικογένεια δεν κατάσχεται και δεν φορολογείται.
2) O ΛΑ.Ο.Σ. θα εξασφαλίσει εργασία στους νέους της Ελλάδας με τη συγκρότηση ειδικών μονάδων παραγωγής και κατασκευών (τύπου ΜΟΜΑ) με τις οποίες θα πατάξει και την αισχροκέρδεια των μονοπωλίων.
3) Ο κ. Παπανδρέου καθυστέρησε σκοπίμως να πάρει μέτρα και μας έριξε στον τοίχο. Πρέπει να δικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για εσχάτη προδοσία.
4) Θα ζητήσει το ΛΑ.Ο.Σ. να λογοδοτήσουν εκείνοι που οδήγησαν και οδηγούν τη χώρα στην ανασφάλεια, στην εξαθλίωση, στην πτώχευση, στη διαφθορά και στην εθνική ταπείνωση.
5) Βασική επιδίωξη του ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι η μεθόδευση της απαλλαγής της χώρας μας από τα χρέη προς τους διεθνείς τοκογλύφους.
6) Χαράτσι: βάρβαρο και σκόπιμο μέτρο, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί ένα ισοδύναμο μέτρο και αντί να τα πληρώνει ο λαός να φορολογηθούν τα κότερα.