Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τοποθετήσεις ομιλητών άλλων κομμάτων στο Συνέδριο της ΝΔ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Χαιρετισμοί πολιτικών στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ

Ν. Φίλης (υπουργός Παιδείας): Την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ. Παράλληλα, έκανε λόγο για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες», τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση. Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνήσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Επίσης, μίλησε για δυνάμεις στην Ευρώπη που υποτιμούν τον ευρωπαϊκό νότο και βλέπουν χώρες ως δεύτερης κατηγορίας, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να ξεφύγει η πολιτική ζωή από τον αντιπολιτευτισμό, προτάσσοντας την ανάγκη και να υπάρχουν δυνατότητες συναινέσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα.

Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ): Η εθνική συνεννόηση είναι προτεραιότητα για να βγει η χώρα από την κρίση τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. «Μας ενώνει όλους για ένα καλύτερο αύριο η αγωνία για μια καλύτερη Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης επισημαίνοντας πως «οι πρόσφατες εξελίξεις εμφανίζουν μια χώρα χωρίς πυξίδα σε μια τρικυμία». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού, για καθυστέρηση στην αξιολόγηση, θέματα που, όπως είπε, σημαδεύουν μια χώρα που αναπαράγει την κρίση.

Σταύρος Θεοδωράκης (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ): Την ανάγκη να υπάρξουν συμμαχίες καθώς η χώρα διολισθαίνει εκτός Ευρώπης, επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ. «Θα πρέπει να δείξετε στον ελληνικό λαό πως έχετε καταλάβει τα λάθη σας» τόνισε επισημαίνοντας πως το μεγάλο λάθος ήταν ότι τα κόμματα θεώρησαν το κράτος ως λάφυρο. «Η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε και θα αφήσει σημάδια στον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης συμπληρώνοντας πως απέτυχε γιατί όχι μόνο δεν έμαθε αλλά ενίσχυσε τα λάθη του παρελθόντος κάνοντας λόγο για «αριστερό λαϊκισμό διανθισμένο με ολίγον ακροδεξιό λαϊκισμό». Ο ίδιος τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκρουστεί με τον λαϊκισμό και αν επιμείνει, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή θα βγει μόνο κερδισμένη.

Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Για αντιλαϊκά μέτρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στην παρέμβασή του ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο 10ο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «βαρβαρότητα του συστήματος» που αποκαλύπτεται από τη στάση των χωρών της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες. «Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι αρνητική εξέλιξη και η παρουσία του στην περιοχή μας προμηνύει κινδύνους» τόνισε επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
Πολύ σοβαρά χτυπήθηκε το ένα από τα πλοία και το έχει εγκαταλείψει το πλήρωμα – Οι πρώτες πληροφορίες
Σοβαρές επιθέσεις σε 4 ελληνόκτητα πλοία - Στον κόλπο του Ομάν και τα Στενά του Ορμούζ
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έθεσε σήμερα συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
ΠΚΜ: «Όχι» αμμοληψίες μόνο από ένα σημείο για το έργο του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»