Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές ζητούν οι αναπληρωτές καθηγητές!

Απεργία μέσα στις Πανελλαδικές ζητούν οι αναπληρωτές καθηγητές!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στις 21 Μαΐου θα ληφθεί η οριστική απόφαση, από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ
Σε θέση μάχης, λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών, βρίσκονται οι αναπληρωτές καθηγητές, ζητώντας την κήρυξη απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι δάσκαλοι βρίσκονται επί ποδός, εν όψει των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και οι οποίες -όπως καταγγέλλουν- οδηγούν στην περικοπή χιλιάδων θέσεων αναπληρωτών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή (στις 12:30 μ.μ.) και τρίωρη στάση εργασίας, με αιχμή την κατάργηση των ολοήμερων δημοτικών σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) για να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ζητά την πραγματοποίηση απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας πως «η προκήρυξη μιας στάσης εργασίας ή μια μονοήμερη χωρίς χαρακτηριστικά κλιμάκωσης δεν είναι αρκετή».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Πολύτεκνες μητέρες θα τιμήσει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες του στάβλου που βρέθηκε ακέφαλο πτώμα!