Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε Έδεσσα και Αλμωπία ο Απ. Τζιτζικώστας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Περιοδεία στην Πέλλα πραγματοποίησε ο Απ. Τζιτζικώστας

Επίσκεψη στην Έδεσσα και την Αλμωπία πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα.

Ο κ. Τζιτζικώστας αρχικά επισκέφτηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Έδεσσας όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, που αξιοποιούν τις υπηρεσίες του, και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματά τους και τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρηθούν δομές όπως τα ΚΗΦΗ, καθώς προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους γηραιότερους συνανθρώπους μας» και υπογράμμισε ότι «από τη λειτουργία του ΚΗΦΗ Έδεσσας αποδεικνύεται ότι έπιασαν τόπο οι ευρωπαϊκοί πόροι που διέθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διασφάλιση της λειτουργίας όλων των συγκεκριμένων δομών στην Κεντρική Μακεδονία».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΚΗΦΗ επιτελούν σπουδαίο έργο στηρίζοντας τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους. Θέλω να δεσμευτώ ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορεί αυτή η κοινωνική δομή να συνεχίσει να λειτουργεί», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που συνόδευσε τον κ. Τζιτζικώστα στην επίσκεψή του στο ΚΗΦΗ επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ως Δήμος έχουμε άριστη συνεργασία και ζητάμε να συνεχιστεί η λειτουργία αυτών των δομών, αλλά και να μπούμε σε προγράμματα για τη δημιουργία νέων δομών για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» έκανε βόλτα στον πεζόδρομο της Έδεσσας, συνομίλησε με πολλούς πολίτες, κατοίκους, επαγγελματίες και καταστηματάρχες και τόνισε τη σπουδαιότητα της μεγάλης παρέμβασης για την ενοποίηση του ιστορικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας, που υλοποιούν η Περιφέρεια και ο τοπικός Δήμος, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν η βιομηχανία τροφίμων «Agrifreda SA» στην Άψαλο Αριδαίας, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προϊόντα που εξάγει η επιχείρηση. Ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εργαζόμενους είπε: «Τέτοιες εταιρίες θέλουμε στην Κεντρική Μακεδονία», σημειώνοντας πως «η Agrifreda αποτελεί παράδειγμα εξωστρέφειας και ανάπτυξης καθώς βρίσκεται στη λίστα με τις χίλιες καλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη επί δύο συνεχή χρόνια (2017 και 2018)».

Ο κ. Τζιτζικώστας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα έργα στον Ασπροπόταμο (Μπέλιτσα) στην Όρμα του Δήμου Αλμωπίας. Όπως τόνισε, «με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που γίνεται στον Ασπροπόταμο θα προφυλάξουμε τον οικισμό της Όρμας από τις πλημμύρες, τις περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν εδώ, αλλά ταυτόχρονα θα προφυλάξουμε και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, ώστε να κυκλοφορείται απρόσκοπτα. Το έργο που γίνεται εδώ, με ευρωπαϊκούς και ίδιους πόρους της Περιφέρειας, προστατεύει την ευρύτερη περιοχή από τις πλημμύρες, αλλά και τη γέφυρα της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Η περιοχή γίνεται πιο ασφαλής και τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται συνιστούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Πέλλα. Ανάλογες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια, θωρακίζοντας 19 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε