Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Με ρομπότ και virtual reality το στρατηγείο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Κέντρο καινοτομίας αντί για ένα παραδοσιακό εκλογικό κέντρο, παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Αντί για ένα παραδοσιακό εκλογικό κέντρο η "Αλληλεγγύη", η περιφερειακή παράταξη με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσίασε σήμερα ένα σημείο καινοτομίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Παύλου Μελά 10.  

Ρομπότ που μιλάει και αλληλεπιδράει με τους ανθρώπους, μάσκα virtual reality, καινοτόμα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, drones, 3D εκτυπωτές που μπορούν να εκτυπώσουν το Λ. Πύργο ή την Αγία Σοφία, φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι μερικές από τις καινοτομίες που επισκέπτες και τουρίστες της πόλης μπορούν να δουν στο κέντρο.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επίλεξε εξάλλου να αρχίσει και την σημερινή παρουσίαση του κέντρου στα ΜΜΕ και ο επικεφαλής της παράταξης, περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας: Μιλώντας με το "Ναο", μια ρομποτική κατασκευή. "Η υπολογιστική μου νοημοσύνη μου επιτρέπει να διακρίνω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη Silicon Valley της Ελλάδας", είπε ο "Νάο" προθέτωντας ότι αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί θα είναι καθαρά ανθρώπινο σφάλμα. "Εγώ ως μηχανή μπορώ μόνο να σας το υποδεικνύω και όχι να σας το επιβάλω. Είναι δική σας επιλογή να το πραγματοποιήσετε". "Όπως καταλάβατε είναι στο χέρι μας η Κ. Μακεδονία τα ερχόμενα χρόνια να γίνει μια περιφέρεια καινοτομίας και εκεί ακριβώς επενδύουμε", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

tzitzikostas-kentro-kainotomia00013.jpg

"Σήμερα σας παρουσιάζουμε όχι ένα παραδοσιακό εκλογικό κέντρο, από αυτά τα τετριμμένα που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές ανούσια, αλλά όπως το 2014 έτσι και φέτος επιλέγουμε στην Αλληλεγγύη να είμαστε ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο χρήσιμοι για τον τόπο μας", σημείωσε ενώ παρουσίασε μερικές από τις καινοτομίες του.

Ειδικότερα, στα ράφια του κέντρου εκτίθενται μερικά από τα καινοτόμα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που είτε παράγονται είτε συσκευάζονται στην Μακεδονική γη έχουν κατακτήσει την ελληνική και τις διεθνείς αγορές, μάσκα virtual reality που θα παρουσιάζει τουριστικά αξιοθέατα της Κ. Μακεδονίας, δυο τρισδιάστατους εκτυπωτές που βρίσκονταν στη διαδικασία εκτύπωσης του Λευκού Πύργου και της Αγίας Σοφίας, ταχυφορτιστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου που παράγεται στην Κ. Μακεδονία, τμήματα μηχανής του μονοθέσιου Formula 1 του ΑΠΘ που έχει διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμού, ρομπότ του πανεπιστημίου Μακεδονία που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, drone με αισθητήρες και κάμερες που χρησιμοποιείται για τη γεωργία ακριβείας, μετρητή κλίματος αλλά και διαδραστικό πίνακα που επιτρέπει στους επισκέπτες να ενημερωθούν για το πρόγραμμα της παράταξης και με τη χρήση λάπτοπ να συνομιλήσουν ζωντανά με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

tzitzikostas-kentro-kainotomia00002.jpg

Μιλώντας για τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και την καινοτομία, ο κ. Τζιτζικώστας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν πυλώνα πάνω στον οποίο "θέλουμε να χτίσουμε τα επόμενα χρόνια". "Είναι ο μόνος τρόπος για να αναχαιτίσουμε την ανεργία και κυρίως των νέων. Να ανακόψουμε τον Braind Drain και να πάμε στο Brain Gain.

tzitzikostas-kentro-kainotomia00007.jpg

Το συγκεκριμένο κέντρο θα είναι ανοιχτό μέχρι τις εκλογές. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας απεύθυνε και πρόσκληση σε όσα πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρήσεις θέλουν να εκθέσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους στο κέντρο, να έρθουν σε επαφή με την Αλληλεγγύη.

Επίσης ανέφερε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια σε κανένα από τα 7 εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στις Περιφερειακές Ενότητες γιατί η Αλληλεγγύη "δεν θέλει να διαταράξει την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών. Οι πολίτες ξέρουν. Θα γίνουν ανακοινώσεις για το πότε θα αρχίσει η λειτουργία τους και θα μπορούν να μας επισκέπτονται", είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο του TyposThes. καθώς και φωτογραφίες από το κέντρο στη γκαλερί που ακολουθεί

 

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ