Skip to main content
Menu

Π. Λεκάκης: Για μια Θεσσαλονίκη που να λειτουργεί, να νοιάζεται, να προσελκύει

Το TyposThes στη διαδικτυακή, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου - Οι αποκαλύψεις για το πρόγραμμα της παράταξής του που θα παρουσιασθεί σύντομα- Τι λέει για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ
[email protected]

 

Διαδικτυακή συνέντευξη live, εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε σε τέσσερις δημοσιογράφους αντίστοιχων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της παράταξής του, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη», τόνισε πως η βασική διαφορά του συνδυασμού του από τους άλλους είναι πως έχει γνώση από τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, ούτε παρουσιάζουμε μεγάλα οράματα και μακέτες. Εμείς δεν χρειαζόμαστε ούτε 100 ημέρες, ούτε 100 εβδομάδες για να διοικήσουμε. Ρεαλιστικά και με πολλή δουλειά θα διοικήσουμε το δήμο από την πρώτη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα του «Τύπου Θεσσαλονίκης», για το πρόγραμμα της παράταξής του και την «αιχμή του δόρατος» σ’ αυτό, είπε ότι «το πρόγραμμά μας είναι ήδη έτοιμο και τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και θα είναι και στη διάθεση του κόσμου, πρόγραμμα το οποίο εμπλουτίσθηκε και με νέες ιδέες που έφεραν νέα στελέχη στην παράταξη. Το πρόγραμμα», τόνισε, «βασίζεται σε τρεις άξονες: Η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που λειτουργεί, μία πόλη που νοιάζεται και μία πόλη που προσελκύει. Γύρω από αυτούς τους τρεις άξονες, έχει “δεθεί” κι έχει φτιαχτεί όλο το πρόγραμμα της παράταξης». Στην αποσαφήνιση που του ζητήθηκε από τον «Τ.Θ.», σχετικά με την πρόσφατη πρόταση του Σπύρου Βούγια, για συνεργασία, είπε ότι «ο Σπύρος το επεχείρησε στο παρελθόν δύο φορές, τώρα τον καλώ να έρθει σε μας να δώσει μια ώθηση στην παράταξή μας να δούμε τι θα κάνουμε τελικά με την πόλη μας. Είμαστε η πιο καλή ομάδα που συμμετέχει στις εκλογές», τόνισε.  

Ερωτώμενος εκ νέου από τον «Τύπο Θεσσαλονίκης» για τα debate, σημείωσε πως καλό είναι όλοι οι υποψήφιοι να συμμετέχουν σε αυτά και να μιλούν για την πόλη. «Χάσιμο χρόνο δεν είναι να μιλάς στις εθελοντικές οργανώσεις, ούτε στα ΤΕΙ που είναι από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ας έρθουν να μιλήσουν για την πόλη, να δούμε και τι λένε για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε.

Ο κ. Λεκάκης, είπε ακόμα ότι το διακύβευμα της κάλπης των δημοτικών εκλογών πρέπει να είναι αυτοδιοικητικό, σημειώνοντας πως όσοι θέλουν να ψηφίσουν βάσει της ιδεολογίας και της πολιτικής τους καταβολής, θα πρέπει να το κάνουν στις ευρωεκλογές. «Στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης χρειάζεται κοινή λογική για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα. Τα προβλήματα δεν έχουν μπλε, πράσινη, κόκκινη ή ροζ απόχρωση», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε να αντλήσουμε ψηφοφόρους από κομματικούς στρατούς αλλά από την κοινωνία. Και η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζονται λύσεις αυτοδιοικητικές και όχι κομματικές».

Απαντώντας στο ερώτημα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, χαμογελώντας είπε πως αν και ο ίδιος είναι «Αρειανός», τάσσεται υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου, τονίζοντας ότι αποτελεί μία σημαντική αθλητική υποδομή που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Ενώ για τις αστικές συγκοινωνίες, τα πατίνια και τους πεζούς, επεσήμανε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα, επεσήμανε δε, πως θα πρέπει να γίνουν επιπλέον υποδομές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ώστε να μετακινούνται πιο εύκολα στην πόλη.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «εμείς βγαίνουμε στην κοινωνία και για μας αυτό είναι η καλύτερη δημοσκόπηση με βάση τα μηνύματα που παίρνουμε». Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν δίνει σε αυτές βαρύτητα καθώς αρκετές γίνονται αφού ορισμένοι δίνουν κάποια «χαρτζιλίκια». Τέλος, και όσον αφορά τη συγχώνευση ή την απόσυρση τελικά, κάποιων συνδυασμών από την εκλογική αναμέτρηση, είπε ότι όπως και νάχει, «εμείς θα είμαστε στο Πρωτοδικείο στις 5 του Μάη».

Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι τις ερωτήσεις έθεσαν οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Γουσίδης (Karfitsa), Ευτέρπη Μουζακίτη (seleo.gr), Θάνος Χερχελετζής (Thesstoday.gr) και Δανιήλ Παπαδανιήλ (Τύπος Θεσσαλονίκης και TyposThes).

Gepostet von Petros Lekakis am Donnerstag, 18. April 2019

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ