Skip to main content
Menu

Μητσοτάκης: Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά», o Κ. Μητσοτάκης

Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή. Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές, μόνο περιφερειάρχες, μόνο δημάρχους...παίρνουμε θέση και δίνουμε μήνυμα με την ψήφο μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλία του στο Περιστέρι. «Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», υπογράμμισε.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πάει καμία ψήφος χαμένη. Ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο, ή με την αλήθεια ή με το ψέμα», τόνισε και ανακοίνωσε ότι «θα είμαι εδώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εθνικές εκλογές στη Δυτική Αθήνα».

«Εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κ. Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να σημειώσει ότι «σε αυτή τη περιοχή που είναι χωνευτήρι του έθνους, αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς στις 26 Μαΐου «οι πολίτες θα απαντήσουν στο φόβο , στην ανασφάλεια , στη συμφωνία των Πρεσπών». «Σε 4 μέρες θα τελειώσει η χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε και τόνισε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ψηφίζουν αξιοπρέπεια, αλήθεια, αλλαγή, ελπίδα, και πάμε την Ελλάδα μπροστά», σημείωσε με έμφαση.

Επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Δεν ψηφίζουμε αρνητικά... εμπιστευόμαστε την Νέα Δημοκρατία» και μιλώντας για την οικονομία τόνισε ότι «αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ανάπτυξη, είναι μιζέρια» και πως μόνο οι επενδύσεις θα φέρουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στην γραφειοκρατία και ανάβουμε πράσινο φως σε όποιον, μεγάλο ή μικρό, θέλει να επενδύσει σε αυτή την χώρα». υπογράμμισε.

«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά» μιλώντας για τις παροχές. «Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στείλτε το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στη 13η σύνταξη και σημείωσε πως πρόκειται για επιδόματα και οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ΑΤΜ το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψέματα.

«Το δικό μου σχέδιο θέλει μια χρήσιμη, δημόσια παιδεία με απολαβές που θα επιτρέπει στα παιδιά να χτίζουν την ζωή τους και να μην είναι εξαρτημένοι από τον μπαμπά ή την μαμά», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το Περιστέρι θα αποκτήσει το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο, ώστε αυτοί που είναι άριστοι να μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια μόρφωση που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητές τους. Αναφερόμενος στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας είπε ότι θα αναβαθμιστεί πραγματικά. Θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών συνδεδεμένο με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ξεκαθάρισε, όσον αφορά τα περιστατικά ανομίας ότι «το άσυλο της ανομίας θα καταργηθεί. Το πανεπιστημιακό άσυλο τελειώνει την επόμενη μέρα». «Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες» τόνισε.

«Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ επανέλαβε πως θα διατηρήσει το αφορολόγητο εκεί που βρίσκεται σήμερα, καθώς θα καταργήσει τη μείωση του αφορολόγητου. Ο φόρος στις επιχειρήσεις θα μειωθεί από το 28% στο 20% και το ΦΠΑ θα πάει τελικά με την ΝΔ στο 11% και στο 22%, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

«Είμαι εδώ και δεσμεύομαι ότι θα ενώσω τους Έλληνες σε μια μεγάλη προσπάθεια από την οποία πραγματικά δεν περισσεύει κανείς. Αρχίζουμε με όλους την προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Στις 26 ψηφίζουμε. Στις 27 γυρίζουμε σελίδα», είπε.

Μιλώντας για τη δύσκολη περίοδο της χώρας το καλοκαίρι του 2015 τόνισε πως «εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό ατόπημα η βιασύνη στις επιλογές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών», ενώ κάνει λόγο , για «ευθεία και απροκάλυπτη...
ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό ατόπημα η βιασύνη στις επιλογές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού