Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Κωνσταντίνος Χολίδης: Να κάνουμε την Καλαμαριά πιο λαμπερή!

Για το όραμα του για την Καλαμαριά μιλάει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Καλαμαριάς με τη «Συνεργασία για την Καλαμαριά» του Θεοδόση Μπακογλίδη

Ο Κωνσταντίνος Χολίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δήμου Καλαμαριάς με τη συνεργασία για την Καλαμαριά του Θεοδόση Μπακογλίδη, αγαπάει την Καλαμαριά και αυτό είναι εμφανές σε κάθε του φράση, στη συζήτηση μας στο TyposThes.

«Το 1981, όταν ήμουν μαθητής λυκείου στο κάτω Νευροκόπι  Δράμας, ήρθαμε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Κάποια στιγμή , καταλήξαμε στην παραλία  της Αρετσούς. Είχε τόσο όμορφο και  λαμπερό φως, που  με έκανε αμέσως να  καταλάβω  ότι το όνειρο μου είναι να έρθω και να μείνω εδώ. Ευτυχώς, γνώρισα και ερωτεύτηκα τη γυναίκα μου, η οποία  είναι Καλαμαριώτισσα και έτσι εδώ και 29 χρόνια , ζω στο μέρος που ονειρεύτηκα!».

Φυσικά και η ιστορικότητα της Καλαμαριάς όσον αφορά τον Ποντιακό πληθυσμό, άφησε το στίγμα της πάνω στον κ. Χολίδη. «Σκεφτείτε επίσης, πως όλες οι αφηγήσεις για τον ποντιακό πληθυσμό και την προσφυγιά, είχαν μέσα τους και την Καλαμαριά και συγκεκριμένα την παραλία και τα πλοία που  έφεραν τους προγόνους μας εδώ. Ήταν αδύνατο να μην την αγαπήσω».

Η όμορφη αναδρομή στη σχέση αγάπης του κ. Χολίδη με την Καλαμαριά δεν τελειώνει στο παρελθόν, αλλά κοιτάζει με θάρρος το μέλλον. «Αυτό το φως που είδα εκείνη τη μέρα, θέλω να το κάνουμε ακόμη πιο λαμπερό, να φτιάξουμε έναν εξωστρεφή δήμο, πόλο έλξης τουριστών και υπόδειγμα αστικού περιβάλλοντος.  Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια ήρεμη και ήσυχη καθημερινότητα, να προάγουμε τον πολιτισμό και τον άνθρωπο ».

Αυτές οι εκλογές , όμως είναι ιδιαίτερες και όλοι οι συμμετέχοντες όπως και οι πολίτες, το έχουν καταλάβει. Πώς το αντιλαμβάνεται όλο αυτό ο κ. Χολίδης; «Αυτές οι εκλογές έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και η συνεργασία είναι απαραίτητη. Πρώτον, το διπολικό σύστημα κατέρρευσε και είναι πλέον υποχρέωση μας να μην επιστρέψουμε σε μια κατάσταση που με τις παθογένειες της, μας έφερε σε αυτό το σημείο. Δεύτερον, το σύστημα της απλής αναλογικής έρχεται με τον κίνδυνο να μη δημιουργηθούν αυτοδυναμίες και να μην μπορεί να κάνει το έργο του ο Δήμος. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να ακούμε και να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι απέναντι, για να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας».

Η εμπειρία του κ. Χολίδη στον τομέα της Υγείας είναι  ο λόγος που δραστηριοποιείται δυναμικά και μέσα από το δήμο. Το μήνυμα του για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε θέματα υγείας είναι ξεκάθαρο. «Είμαι 33 χρόνια στο ΕΚΑΒ και έχω δει την ανθρώπινη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις. Με αυτή την εμπειρία μπορώ να σας πω, πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, το οποίο «τρέχουμε» στο δήμο Καλαμαριάς. Ο στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε τουλάχιστον 3.500 δημότες μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και να εγκαταστήσουμε 31 αυτόματους εξωτερικούς  απινιδωτές σε καίρια σημεία του δήμου. Άλλωστε η καρδιακή ανακοπή είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Αν κάποιος γνωρίζει τις πρώτες βοήθειες  που πρέπει να δώσει σε έναν άνθρωπο με καρδιακή ανακοπή και τις εφαρμόσει επί τόπου, οι πιθανότητες του ασθενή να ξεπεράσει το επεισόδιο και να επιβιώσει ,αυξάνονται 60-70%!». 

«Αυτή η εκλογική περίοδος, ειδικά στο δήμο μας, είναι μια πολιτισμένη διαδικασία, όλες οι δημοκρατικές παρατάξεις έχουν συγκροτημένες απόψεις και το κλίμα είναι καλό. Το σημαντικό είναι όμως, ότι πλέον στις συγκεντρώσεις έρχονται νέοι, ρωτούν, ενδιαφέρονται, θέλουν να συμμετάσχουν. Άλλωστε, αν κάποιος θέλει να κάνει μια πραγματική αλλαγή στην κοινωνία, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στους νέους», είπε ολοκληρώνοντας τη σκέψη του για τις κάλπες της Κυριακής, ο κ. Χολίδης.

* Κωνσταντίνος Χολίδης, Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου Ε.Κ.Α.Β., Εκπαιδευτής και διευθυντής προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C) στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας» (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.). Επίσης  είναι ιδρυτικό μέλος & ειδικός τομεάρχης εκτάκτων καταστάσεων & πολιτικής προστασίας του κόμματος  Ε.Δ.Ε.Μ  (Ένωση  Δημοκρατικής  Εθνικής  Μεταρρύθμισης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ