Με 30 διεθνείς επίτιμους καλλιτέχνες και δάσκαλους από όλο τον κόσμο, σεμινάρια χορού για όσους ξέρουν, αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν, αλλά και με παραστάσεις ανατολίτικων χορών αρχίζει αύριο στην πόλη μας το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας και Τέχνης.
Θα φιλοξενηθεί μέχρι και την Κυριακή στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307). Κεντρικός του άξονας είναι η ανατολίτικη κουλτούρα και λαογραφία.
Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού φεστιβάλ είναι ο διευθυντής της Ακαδημίας Χορού I.S.O.C του Καΐρου, Dr.Professor Hassan Khalil.
Εμπνευστές του θεσμού; Οι χορευτές και χορογράφοι Λία Βέρρα και Νικόλας Καζάκος. Ο τελευταίος μας δήλωσε πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τ.Θ.»: «Για ακόμη μια χρονιά έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να σας προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα». Και συμπλήρωσε πως «ο χορός είναι ψυχοθεραπεία, είτε τον παρακολουθείς, είτε συμμετέχεις».
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Welcome Gala με Διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο χώρο του Grand Hotel Palace.
Ώρα έναρξης: 21.00
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016
Opening Gala Show
Στην παράσταση συμμετέχουν καλλιτέχνες του χορού από χώρες όλου του κόσμου: Αίγυπτο, Τουρκία, Ισραήλ, Αμερική, Κορέα, Ινδία, Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Συρία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Ιταλία, Λίβανο, Ισπανία, Τσεχία, Εσθονία, Σουηδία, Τυνησία, Μαρόκο, Κολομβία, Κύπρο και Ελλάδα, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία των αραβικών χορών.
Ώρα έναρξης: 21:00
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016
Multicultural Grand Gala Show
Πρόκειται για τη μία από τις δύο κεντρικές παραστάσεις της διοργάνωσης, το φαντασμαγορικό «Grand Gala», με πρωταγωνιστές καταξιωμένους χορευτές του ανατολίτικου χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλλιτέχνες και ομάδες από 30 διαφορετικές χώρες σε διάφορα είδη χορού ( παραδοσιακά και μοντέρνα ) θα ανέβουν στη σκηνή.
Την ίδια ημέρα στις 20:00 διεξάγεται διαγωνισμός χορού, με διεθνή χαρακτήρα.
Ώρα έναρξης: 22:00
Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016
Cloning Teachers Gala Show
Παράσταση χορού με τους πλέον καταξιωμένους δασκάλους του ανατολίτικου χορού. Στην παράσταση θα συμμετέχουν οι επίτιμοι καλεσμένοι του Φεστιβάλ από 15 διαφορετικές του κόσμου.
Ώρα έναρξης: 21:00
Οργάνωση-Παραγωγή: LdB Productions
Εισιτήρια: 15 € για τις παραστάσεις στις 29 και 30 Οκτωβρίου και στα 12 €για τις 27 &28 Οκτωβρίου.
Εισιτήριο για το διαγωνισμό χορού: 10 €
Παιδικό εισιτήριο: 8€.
Ισχύει ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των 50€, για τη παρακολούθηση όλου του Φεστιβάλ Χορού Ανατολίτικης Κουλτούρας & Τέχνης.
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: [email protected] & www.ldb.gr.