Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Το καλοκαίρι έφτασε και γιατί να μείνουμε μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

-Η περφόρμανς διαρκείας της Ευγενίας Τσανανά, με τίτλο "Γραφείο Αποφόρτισης Κοινού", θα φιλοξενηθεί στο ΚΣΤΘ από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016.

Σε περιόδους προσωπικών ή κοινωνικών κρίσεων οι άνθρωποι τείνουν να απομονωθούν, καθηλωμένοι στην απογοήτευση και τη δυστυχία τους. Ο πόνος, όμως, μπορεί να λιγοστεύει εάν μοιράζεται με άλλους. Η Ευγενία Τσανανά δημιουργεί με το Γραφείο Αποφόρτισης Κοινού ένα συμμετοχικό έργο με το οποίο επιχειρεί να προσφέρει άμεση συναισθηματική ανακούφιση στους επισκέπτες του ακούγοντας τους εφιάλτες τους, καταγράφοντάς τους και στη συνέχεια σβήνοντας τις καταγραφές και αποθηκεύοντας τα τρίμματα της σβηστήρας. Την τελευταία μέρα η καλλιτέχνις θα ρίξει τα τρίμματα στη θάλασσα. Μέσω της επανάληψης αυτής της διαδικασίας επί οκτώ μέρες, το Γραφείο σκοπεύει να ελαττώσει συμβολικά το βάρος της συσσωρευμένης δυστυχίας που βαραίνει την πόλη, σε μία κοινή προσπάθεια με τους επισκέπτες του, με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Η αρχική ανάθεση και παραγωγή έγινε από το NEON + MAI με την ευκαιρία του προγράμματος AS ONE στο Μουσείο Μπενάκη (10.03- 24.04.2016).

Η περφόρμανς εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων της έκθεσης "Ψίθυροι", παραγωγή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με το ΚΣΤΘ, και ενταγμένη στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Εικαστικά

-Έκθεση Φωτογραφίας της Νέλλης Τραγουστή με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΑ και ΧΩΡΟΙ» φιλοξενείται στις Πρώην Αποθήκες Στρατού Προβλήτα Α, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Διάρκεια: 10.11.2016 – 17.12.2016. Είσοδος ελεύθερη

 

Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και 27 Νοεμβρίου 2016 η έκθεση «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη, 1885-1912» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108), σε συνεργασία με το University Studio Press και επιμέλεια του Βασίλη Κολώνα, καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί με χειμερινό ωράριο: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.

Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Κυριακή πρωί στις 11:00 από τον Βασίλη Κολώνα επιμελητή της έκθεσης και Τετάρτη απόγευμα στις 17:00 από τον Γιάννη Επαμεινώνδα, διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό αλλά, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και της στενότητας του χώρου, ο αριθμός των επισκεπτών σε κάθε περιήγηση θα είναι συγκεκριμένος. Για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Κέντρου, καθημερινές 9:00-14:30, στα τηλέφωνα: 2310 295.171 και 2310 295.170.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις στα νότια της Κρήτης εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περισσότεροι από 240 πρόσφυγες και μετανάστες
Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ρηματική διακοίνωση υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2026 η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ, για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Το γνωστό πλαγκτόν κάλυψε ξανά τα νερά της παραλίας της πόλης – Δυσφορία για κατοίκους και επισκέπτες από τη δυσοσμία
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)