Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου, Νηλ Σάιμον  που έγραψε το 1980 και παίζεται διαρκώς, εδώ και 36 χρόνια, σε όλο τον κόσμο κάνει πρεμιέρα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή,  στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00. Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 3-4-5 & 10-11-12 Φεβρουαρίου 2017. Ώρες: Παρασκευή & Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούν  να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με τρόφιμα συσκευασμένα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής & φροντίδας.

-Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συγγραφέα Θάλεια Ψαρρά, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Τα λαβωμένα σ’ αγαπώ» στις 19.00 στο Βιβλιοπωλείο Books & Toys (Μεγ. Αλεξάνδρου 45, Εύοσμος, τηλ.: 2310 778 080). Για το μυθιστόρημα θα μιλήσει η συγγραφέας Σοφία Βόικου. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Εικαστικά

 

-Το K&K showroom Contemporary Cultural Artspace (Τσιμισκή 96),σε μια προσπάθεια να φέρει το κοινό της πολής κοντά στην Ελληνική Έκκεντρη τέχνη, με χαρά φιλοξενεί και επιμελείται, για δεύτερη φορά, ένα μέρος από έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών της Outsider Art που ανήκουν στην συλλογή του Παύλου Βασιλειάδη, ψυχίατρου / εικαστικού, διδάκτορα του ΑΠΘ. Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά μικρά έργα και σχέδια σε χαρτί καθώς και μικρά γλυπτά της συλλογής.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Π.Τεζαψίδης, Θ. Κοπριανός, Δ. Ρακογιάννης, Δ. Ζάχος Ν. Τσιμινάς, Δ. Λαΐου,Β. Καλαιτζή, Α. Βανδέρα Χ. Ζαπουνίδης, Ο. Κασούμης Θ. Τσανταρμάς.

Έναρξη : Παρασκευή 03.02.2017 ( είσοδος ελεύθερη ).

Ώρα 19.00 - 22.00. Διάρκεια : 03.02.2017 - 04.03.2017

-Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου (Π.Π.Γερμανού 5),  φιλοξενεί  ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη. Η έκθεση αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στη συγκεκριμένη γκαλερί και έχει έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα.

 Ο καλλιτέχνης ως «άλλος επιμελητής» δημιουργεί μία σύνθεση από ογδόντα πέντε έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, συνθέτοντας ένα εικαστικό παζλ. Ο δημιουργός απαλλαγμένος από κάθε στυλιστική δέσμευση επιλέγει στοιχεία και έργα από διαφορετικές περιόδους της δουλειάς του.  Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 11 Μαρτίου 2017

Ώρες λειτουργίας:Τετ, Σαβ: 10:30-14:00 Τρ, Πεμ & Παρ: 10:30-14:00 & 17:30-21:00.

-Εικοσιτέσσερα έργα σε χαρτί, σε ένα «Άλλο αλφάβητο» θα παρουσιάσει στο φουαγιέ του κτηρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ο Σάμης Ταμπώχ από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μέχρι και τις 2 Απρίλη 2017.

-To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση HOMO UTOPICUS IN CRISIS. Η  έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, που συντάχθηκαν για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας, με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο στα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου - 19 Μαρτίου 2017. Είσοδος ελεύθερη

-Συνεχίζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2)η έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου» στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» (έως 30/4/2017).

Η είσοδος είναι ελεύθερη​ για το κοινό. Χειμερινό ωράριο λειτουργίας (ΜΒΠ και Λευκός Πύργος): 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Μαρτίου 2017 Κάθε μέρα 9.00 - 16.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ