Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συναυλία για Αστρινίδη και Θεμέλη στο Πανόραμα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στους μουσουργούς Νίκο Αστρινίδη και Δημήτρη Θεμέλη

Συναυλία - αφιέρωμα σε δύο κορυφαίους Έλληνες μουσουργούς διεθνούς φήμης, τον αείμνηστο Νίκο Αστρινίδη και τον Δημήτρη Θέμελη, διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και την Αμφικτιονία Ελληνισμού.

Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό η τιμητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Κέντρου Πολιτισμού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συναυλίας, το πρώτο μέρος θα είναι αφιερωμένο στον Νίκο Αστρινίδη, για το έργο και τη ζωή του οποίου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και της Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Αλέκος Δαφνομήλης. Ακολούθως στο δεύτερο μέρος θα τιμηθεί ο Δημήτρης Θέμελης, για τον οποίο θα μιλήσει ο καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιος Ζέρβας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής, καθώς και ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ελληνισμού Δημήτρης Μπουκόνης, ενώ το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Ντάνη Δωρή.

Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Νίκου Κυριακού, το οποίο θα εκτελέσει συνθέσεις των τιμωμένων μουσουργών. Συμπράττουν επίσης ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και οι βαρύτονοι Θεόδωρος Πάντσιος και Γιάννης Νεάγκου, με συνοδεία στο πιάνο από τον πιανίστα και συνθέτη Κωνσταντίνο Γκαρίπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε