Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Food Vs Food: Βραβεία σε 3 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Απονομή των βραβείων του διαγωνισμού για το καλύτερο πιάτο στο πλαίσιο ενότητας Food vs Food του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Σε μια λιτή βραδιά με τρεις γευστικές στάσεις έγινε το βράδυ της Τετάρτης η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού που διεξήχθη στην ενότητα Food vs Food του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο Extravaganza ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, η εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού κα Γεωργία Δώδου, εκπρόσωποι του Φεστιβάλ και εκπρόσωποι των ΜΜΕ δοκίμασαν τη συνταγή που κέρδισε το βραβείο κοινού.

Ποια ήταν; Ριζότο άγριων μανιταριών με κρέμα πορτσίνι, λάδι τρούφας και φρέσκια μαύρη τρούφα.

Επόμενη στάση ήταν το εστιατόριο Ζύθος Ντορέ. Εκεί η Δέσποινα Μαυρομάτη είχε ετοιμάσει τα Αρνίσια κεμπάπ σε πίτα, με σάλτσα γιαουρτιού, πάπρικα, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Ήταν το φαγητό που μοιράστηκε εξ ημισείας (λόγω ισοβαθμίας) το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού για το καλύτερο πιάτο του Φεστιβάλ.

Τρίτος σταθμός ήταν «Ο φανός της ΠΟΛΗΣ». Εκεί οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ γεύτηκαν τα φημισμένα Μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο, που επίσης κέρδισαν το πρώτο βραβείο για το καλύτερο πιάτο του Φεστιβάλ. Το μενού εκεί είχε και σπιτικές πίτες με γέμιση μοσχάρι, αρνί και τυριά, αλλά και αρωματικό χαλβά και καζάντιπι.

Κι αν αυτός ο διαγωνισμός κέρδισε την αγάπη του κοινού, φαίνεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Όπως δήλωσε ο κύριος Ανδρεαδάκης αποκλειστικά στον «Τύπο Θεσσαλονίκης», υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του διαγωνισμού και των δράσεων στο πλαίσιο του Food vd Food. «Θα θέλαμε να υπάρχει συμμετοχή από περισσότερα εστιατόρια, από επιχειρήσεις που ασχολούνται με το street food, αλλά και από απλούς φούρνους. Να είναι σαν μια γιορτή της πόλης», τόνισε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ