Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κωμωδία του Λελούς από την Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Η επόμενη προγραμματισμένη προβολή

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του μίνι αφιερώματός τους Γέλιο από την Ευρώπη τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 22:00 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασιλέως Γεωργίου, τηλ. 2310828642) τη θρυλική κωμωδία του Κλοντ Λελούς Η περιπέτεια είναι περιπέτεια (Γαλλία, 1972, έγχρωμη, 120’). Η υπόθεση; Πέντε απατεώνες φίλοι εγκαταλείπουν τις ληστείες τραπεζών και εγκαινιάζουν νέα κόλπα όπως οι απαγωγές.

Παίζουν: Λίνο Βεντούρα, Ζακ Μπρελ, Σαρλ Ντενέ, Τζόνι Χαλιντέι, Σαρλ Ζεράρ, Άλντο Ματσιόνε. Από τις 21:00 ως τις 22:00 θα προηγηθεί μουσικός πρόλογος από γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης.

Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο μάθημα για τον κινηματογράφο θα είναι: Το σινεμά του Λελούς: μπλόφα ή άποψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
«Βρέθηκα να εξαπατώμαι και να κατηγορούμαι σε ένα πολιτικό παιχνίδι που χαμένος είναι ο κόσμος για τον οποίο τραγουδώ», ανέφερε
Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)
Το σχέδιο οργανώθηκε από μια ομάδα που προωθούσε ρητορική μίσους με στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση εφήβων - Συνελήφθη άνδρας ως ο αρχηγός της ομάδας 
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)