Skip to main content
Menu

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να ξεναγηθούν δωρεάν στην έκθεση «Κοινοί Ιεροί Τόποι», ακολουθώντας ένα οδοιπορικό στις γεωγραφίες και στις κοινότητες των ιερών τόπων, που μοιράζονται οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, μέσα από σύγχρονες φωτογραφίες και ιστορικό υλικό.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν: Σάββατο 11/11, 18/11, 2/12 και 16/12, στις 12:00, από τον επιμελητή της έκθεσης Στέργιο Καράβατο και την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΦΘ Μαρία Κοκορότσκου.

-Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 16η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2017 στην έδρα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λ.Στρατού 2). Από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς. Μπορείτε να δείτε την έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και πρωτότυπα έργα, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες. Γνωρίστε ξένους προσκεκλημένους, εκδοτικούς οίκους εξειδικευμένους στα κόμικς και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Εγκαίνια στις 20.30.

-Το Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο (Γ. Βαφόπουλου 3)αποφάσισε μετά το θάνατο του Φώνη Ζογλοπίτη το 2015, γνωστού τοπιογράφου, να τιμήσει το δημιουργό με μία αναδρομική έκθεση έργων του. Η επιμέλεια δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο Ζογλοπίτης τις εκδοχές των τοπίων, κυρίως της Χαλκιδικής, που απαθανάτισε, ενώ παράλληλα δηλώνονται και όψεις από τον αστικό χώρο.

Η επιμέλεια και το κείμενο της έκθεσης είναι του ιστορικού τέχνης Νίκου Μυκωνιάτη. Διάρκεια έκθεσης: 09/11 - 31/12 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Παρ. 09:00-12:00 & 17:00-21:00,  Σαβ. 09:00-14:00.

-Ο εικαστικός χώρος ρώ (Ρωμανού 5, περιοχή Λευκού Πύργου) μάς προσκαλεί στην έκθεση του BarryFeldman, BoxBuilder Poetry, Theatre, Sculpture: Expanded and Condensed. Διάρκεια έκθεσης:1-12 Νοεμβρίου 2017. Λειτουργεί: Τρ.-Τετ.-Πε.-Πα.: 11:00-4:00, 6:00-8:30, Σαβ.: 11.00-4.00.

-Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη μνήμη, στο σινεμά, αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον. Όλα όσα μας έχουν αφηγηθεί, ό,τι ζήσαμε και θυμόμαστε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ξετυλίγονται μέσα από τις αφίσες του, που παρουσιάζονται στο TOMS Flagship Store & Cafe (Τσιμισκή 22, στοά Πελοσώφ). Ανοιχτά καθημερινά 10:00-01:00 Έως 30/11/2017. Τις βλέπετε δωρεάν, αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα ρόφημα από το κατάστημα θα πρέπει να το πληρώσετε!

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη νέα φιλοξενούμενη περιοδική έκθεση με τίτλο: «Μορφές και διάλογοι -Αρχαία αγγειογραφία και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες» του Ισπανού ζωγράφου Miguel Ángel Vázguez Vera από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Ο Μ. Vera είναι ένας νέος καλλιτέχνης, που έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε στη Γρανάδα την πρώτη προσωπική του έκθεση με τίτλο “LA HERENCIA CLÁSICA, ensayos visuales sobre el presente y el pasado de los vasos griegos”.

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Ιανουαρίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.

58οΦΚΘ

-Στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11) φιλοξενείται η έκθεση «Λούφα και παραλλαγή: Από το αρχείο του Νίκου Περάκη» με τεκμήρια και έγγραφα τα οποία σχετίζονται με αυτή τη ομώνυμη ταινία, όπως σχέδια του σκηνοθέτη, το στόριμπορντ, φωτογραφίες από τα γυρίσματα, υλικό από την προώθηση και τις προβολές. Λειτουργεί έως 9/12: Ωράριο λειτουργίας:  Τετάρτη 09:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-20:00, Σάββατο 09:30-16:00.

-Εξάλλου στην Αποθήκη Στρατού, Προβλήτα 1 φιλοξενείται η έκθεση «Το Ρίζωμα: 14 ταινίες, 14 ιδέες, 14 ρίζες της ψυχής» με την υποστήριξη της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να τη δείτε έως 12/11.

Το Φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, συνεχίζεται το Σάββατο 11 Νοεμβρίου από τις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση (Νικολάου Πλαστήρα 9)και μας προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι πίσω από το βιβλίο!

Εκεί, συντροφιά με αγαπημένους συγγραφείς, θα μάθουμε πώς μαγειρεύεται η Συγγραφή! Πώς διαλέγουν τις κατάλληλες λέξεις; Πώς τις συμμαζεύουν και τις βάζουν στη σωστή σειρά; Πώς αλήθεια η φαντασία και η ιδέα γίνονται τελικά ιστορίες τυπωμένες στο χαρτί;

Είσοδος ελεύθερη - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ