Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Σέρβος υπουργός Πολιτισμού στην Αθήνα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συναντήθηκε με τη Λυδία Κονιόρδου

Ο Σέρβος Υπουργός Πολιτισμού και ΜΜΕ, Vladan Vukosavljevic, επισκέφθηκε την Αθήνα ανταποδίδοντας την επίσκεψη της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου τον περασμένο Απρίλιο στη Σερβία.

Στη διμερή συνάντηση των ομολόγων Υπουργών συζητήθηκαν συνεργασίες στον τομέα του Πολιτισμού, δράσεις οι οποίες θα εμβαθύνουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο κρατών όπως και την επέκταση της συνεργασίας πολιτιστικών οργανισμών και φορέων Ελλάδας και Σερβίας. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι θα έχουμε συμπαραγωγή μεταξύ Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας και Εθνικού Θεάτρου Σερβίας για το ανέβασμα του «Πλούτου» του Αριστοφάνη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου,  σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς. Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει ήδη υπογράψει (από τον Αύγουστο του 2017) συμφωνία για αμοιβαία υποστήριξη διανομής ελληνικών και σερβικών κινηματογραφικών έργων στις δύο χώρες.

Οι δύο υπουργοί παρακολούθησαν την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017, την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Πέερ Γκυντ» του Ερ.’Ιψεν στο Εθνικό Θέατρο. Σήμερα Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, ο Σέρβος Υπουργός ξεναγήθηκε στο Mουσείο Ακροπόλεως και επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τη Λυδία Κονιόρδου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε