Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ειδική προβολή απόψε στον «Παύλο Ζάννα» για την 21η Απριλίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο λαό» του Βασίλη Δούβλη

Μια σπάνια ματιά στη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ Στοργή στο λαό του Βασίλη Δούβλη, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ειδική προβολή τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 19:30 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.) 1967-1974, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη.

Ο Σ.Φ.Ε.Α. αφιερώνει την προβολή στη μνήμη του Παύλου Ζάννα, «συναγωνιστή και συγκρατούμενού μας στα χρόνια της χούντας, ιδρυτή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ταινία Στοργή στο λαό είχε προβληθεί στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στοργή στο λαό

Σκηνοθεσία – σενάριο: Βασίλης Δούβλης. Ελλάδα, 2013, 91’

Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), βασισμένο στο άγνωστο μέχρι τώρα αρχείο της λογοκρισίας της χούντας. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, δίνοντας μια αποκαλυπτική εικόνα των μηχανισμών ελέγχου του καθεστώτος, αλλά και συνθέτοντας, συγχρόνως, μια τοιχογραφία της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις