Skip to main content
Menu

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Απόψε στις 21.00, πέντε Χορωδίες θα τραγουδήσουν στη Νέα Παραλία, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών (Στάση Σχολή Τυφλών).

Είσοδος ελεύθερη.

Συμμετέχουν:  Μεικτή Χορωδία ΤΕΕ/ΤΚΜ, Στο Μπαλκόνι των Αστεριών, Ολύμπια Ωδή,  Χορωδία Ιδρύματος Θεόφραστου Σακελλαρίδη και "CantusArte" του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης.

- Συναυλία της Ορχήστρας Δημοτικού Ωδείου Θέρμης «Con Fuoco» στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης ώρα 20.30 με θέμα "Ήχος και Εικόνα" σε ενορχήστρωση – διεύθυνση Ορχήστρας Γιάννη Πολυμενέρη. Συμμετέχουν οι σπουδάστριες  φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου:  Όλγα Δριβάκου και Κική Τσαλίκη".

-Ο Θανάσης Λάλας στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Έφοδος στον Ουρανό» την Τετάρτη 13/6 στις 7:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Public της Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο; 21+2 συναντήσεις του Θανάση Λάλα με προσωπικότητες που βράβευσε η Σουηδική ακαδημία με Νόμπελ. Ένα βιβλίο που απαντάει σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους μας όπως:

Πόσο ρόλο παίζει το DNA στο δρόμο που θα τραβήξουμε στη ζωή μας;

Ο άνθρωπος γεννιέται ή γίνεται αυτό που τελικά είναι;

Υπάρχει ταλέντο; Οι επιρροές ή οι επιλογές είναι πιο καθοριστικές στη ζωή μας; Τι βάζει τον χρόνο με την πλάτη στο έδαφος; Θεραπεύεται η ψυχή;

Πώς δημιουργούνται οι μύθοι;

Θα παρουσιαστούν βίντεο συναντήσεων με μύθους της εποχής μας:

1.Η συνάντηση με τον Ζοζέ Σαραμάγκου στο σπίτι του στο Λαντσαρότε (video)

2.Η συνάντηση με την Ντόρις Λέσινγκ στο σπίτι της στο Λονδίνο

3.Ο Σίμον Πέρες μιλώντας από το δωμάτιο της εξουσίας και λέγοντας αυτά που δεν πιστεύουν τα αυτιά μας.

- 37ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην Παραλία της πόλης κοντά στο Λευκό Πύργο. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18.30-23.00, Κυριακές 11.00-14.00 και 18.30-23.00.

-Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων και Σπουδαστών Εργαστηρίου Γεωργίου Ψαράκη μας προσκαλούν στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα: Αγορά Μοδιάνο στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38). Διάρκεια έως 16/6/2018. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11:00 - 14:00, ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 - 21:00, ΣΑΒΒΑΤΟ         11:00 - 14:00.

-Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" για έκτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του. Σήμερα στις 11.00 θα γίνει θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου, με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

-Ομαδική έκθεση φωτογραφίας "2+1 γυμνές απόψεις" στη Λέσχη Φωτογραφίας Out of focus (Μητροπολίτου Γενναδίου 24).

Συμμετέχουν στην έκθεση: Ελεάνα Ρούπα, Kunst Waage, Τάσος Τριανταφύλλου. Διάρκεια έως 13/6/2018. Ώρες: 18.30-21.00 και Σάββατα 11.00-15.00.

-To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση «Η Αρχαιολογία & Εγώ», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Η δική (σ)μου Αρχαιολογία -Απεικονίζοντας το παρελθόν», τον συντονισμό του οποίου είχε αναλάβει το IBC (Instituto per I Beni Culturali) της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος NEARCH (New scenarios for a community involved archaeology), την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015. Διάρκεια: 29 Μαΐου 2018 - 31 Αυγούστου 2018Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:00 - 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ μας προσκαλεί στην έκθεση «Το ξεχασμένο Μέτωπο και η ελληνική εμπειρία -The forgotten Front and the Greek experience

1915-1919» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108. Διάρκεια έκθεσης έως 3 Αυγούστου 2018. Χειμερινό ωράριο μέχρι 29 Ιουνίου: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 18:00, Δευτέρα κλειστά

-Το ξενοδοχείο Metropolitan ( Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65) φιλοξενεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, την 25η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Σχήματα με χρώματα". Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού κας Μαρίας Γρηγοριάδου. Η έκθεση εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, όπου μεταμορφώνονται σε ένα προσωπικό χώρο - χάρτη της καλλιτέχνιδας.  Λειτουργεί 10.00-21.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ