Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στις 27/8 η επόμενη προβολή της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ3

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ολοκληρώνεται η τριλογία της καθημερινότητας

Τη Δευτέρα 27/8/2018 και ώρα 21:30 στον θερινό κινηματογράδο «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» (τηλ. 2310828642) η Κινηματογραφική Λέσχη Εργαζομένων της ΕΡΤ3 και το Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά θα προβάλουν το κορυφαίο  αισθηματικό δράμα  του Κλωντ Σωτέ «Τα γεγονότα της ζωής» (Les choses de la vie) με το οποίο ολοκληρώνεται η τριλογία της καθημερινότητας. 

Η ιστορία αφορά  έναν ραφινάτο πλούσιο αρχιτέκτονα ,που πέραν της όμορφης συζύγου του, έχει και μια πανέμορφη ερωμένη. Όταν συμβαίνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα  τότε, με αναδρομές στο παρελθόν, μαθαίνουμε πολλά. Με ένθετη αφήγηση ,δομή νουάρ, έξοχους ρόλους και υψηλές κατασκευαστικές αξίες, έχουμε ένα από τα πλέον σημαντικά  φίλμ  του ΄70.

Στα Γεγονότα της ζωής ,που κέρδισαν το κορυφαίο γαλλικό βραβείο Λουί Ντελιούκ, πρωταγωνιστούν οι Ρόμι Σνάιντερ ,Λέα Μασάρι ,Μισέλ Πικολί.

Την δεκαετία του ΄90 έγινε το αμερικανικό remake η Διασταύρωση  με τους Σάρον Στόουν, Ρήτσαρντ  Τζήρ, Λολίτα Νταβινταβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε