Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Την Κυριακή οι Bunta Planedo κάνουν... απόβαση στη Θεσσαλονίκη!

Ένας «Πολύχρωμος Πλανήτης» μπήκε σε τροχιά – Live και σε Αλεξανδρούπολη και Αθήνα

Οι Bunta Planedo, η πιο δυναμική νέα πρόταση της χρονιάς συναντά τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της πόλης: το Street Mode Festival (Πολυχώρος Fix, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη)!

Εκεί θα παίξουν ζωντανά την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 18:25 στο Puma Stage και θα μας δείξουν τι έχουν ετοιμάσει πυρετωδώς τους προηγούμενους μήνες. Εξάλλου το νέο συγκρότημα θα δώσει το πρώτο του live το Σάββατο 1/9 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ θα εμφανιστεί και στην Αθήνα  το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ ΚΝΕ (Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Σπύρου Μουστακλή 23, Ιλιον - Ώρα έναρξης: 21.00 (Σκηνή φοιτητών και νέων εργαζομένων)).

Για τους Bunta Planedo

Ποιοι είναι οι Bunta Planedo; Ο Mc Yinka (φωνητικά, Imam Baildi), ο Γιάννης Δίσκος (πνευστά, Imam Baildi) και το Dj Tyler (PROFESSIONAL SINNERZ).

Σε σημείωμα για το νεοσυσταθέν σχήμα αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στη διεθνή γλώσσα esperando bunta planedo σημαίνει πολύχρωμος πλανήτης.  Και το πνεύμα αυτής της γλώσσας , πνεύμα ενότητας και ισότητας , κουβαλάνε και οι μουσικές των …Bunta Planedo. Κάθε χρώμα δέρματος, κάθε ηχόχρωμα, κάθε επιλογή ανθρώπινη γίνεται νότα τους. Σε αυτόν τον πλανήτη αντί για υπερθέρμανση και πυρηνικά, το κοινό κάθε ζωντανής εμφάνισης «κινδυνεύει» μόνο από υπερβολική δόση μουσικής και εκρήξεις ρυθμού.  Πρωτότυπα μουσικά μονοπάτια και διασκευές έκπληξη, Αφρική και Βαλκάνια, trap και ταξίμια, όλα συναντιούνται πάνω του κι αρμονικά τον γεμίζουν…χρώμα!

Όπως κι η Γη, ο Bunta Planedo είναι σύνθεση τεσσάρων στοιχείων (νερό, γη, αέρας και φωτιά).

Ο Μανώλης Αφολάνιο, γνωστός ως Mc Yinka , είναι το πρώτο του στοιχείο, ένας μουσικός χείμαρρος. Όσοι τον έχουν δει επί σκηνής, δε χρειάζονται καμιά περαιτέρω περιγραφή. Τραγουδά, συνθέτει, γράφει στίχους και ξέρει πολύ καλά να βγάζει «το καλύτερο» από μέσα σας σε κάθε live.  Δίνει στον πλανήτη  μας την ακαταπόνητη αγάπη του για τη μουσική από  τα drum N’ bass parties, όπου ξεκίνησε να ραπάρει, μέχρι τη συνεργασία του με τους Imam Baildi, κι από τους Street Buzz μέχρι τα προσωπικά του project Urbanix και Fuzics. Ένα ποτάμι ήχων από soul και afro, μέχρι dubstep reggae και ηλεκτρονικούς.

Ό,τι είναι για όλους μας η γη, είναι για τη μουσική ο ρυθμός. Πάνω στο δικό του έδαφος στήνει τις μελωδίες του ο Dj Tyler (Σάββας Κουτσίδης). Κοντά είκοσι χρόνια τώρα με αγαπημένη ασχολία να ψάχνει samples, είναι το μουσικό μυαλό πίσω από τις επιτυχίες των Professional Sinnerz και πολλών άλλων που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Εναλλακτικός, πειραματικός , σταθερά καλλιτεχνικά άρτιος, είναι ο solid rock του Bunta Planento.

Το μουσικό άνεμο στον πλανήτη μας φέρνει ένα παιδί – θαύμα των πνευστών, ο Γιάννης Δίσκος. Μέλος και αυτός των Imam Baildi και από τους ιδρυτές των Chouska Ensemble. Οι δισκογραφικές του συνεργασίες είναι ενδεικτικές της μουσικής του ποιότητας και του τι μπορεί να κάνει – αυτά που δεν μπορεί δεν τα έχουμε βρει ακόμα - από Μαζωνάκη μέχρι Κραουνάκη, κι από Χάρη Κωστόπουλο μέχρι …Bunta Planento.

Τελευταία η φωτιά… Αυτή τη βάζουμε μαζί σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Bunta Planento. Σε ένα πολύχρωμο πλανήτη που χωράμε όλοι».

Εισιτήρια για Street Mode

Προπώληση:  4ήμερο από 30€, 3ήμερο από 23€, 2ήμερο από 20€, 1ήμερο 12€.

Ηλεκτρονικά μέσω viva.gr: https://goo.gl/a9XxJb

Πανελλαδικά στα καταστήματα: Public & Seven Spots

Toπικά στα συνεργαζόμενα σημεία: Ticket House Thessaloniki, Stereodisc Record Shop, The Nephilim Metal Musicstore, Tattooligans, Nico Tattoo, Vida Pirata Tattoo, Stay Hybrid Youth Hostel, The Box Gallery, Λωτός / Lotus Record Store, Café-Bar Διώροφον, Fragile – Στην Ταράτσα, Καφέ Νίκης 35, Stones Rock Bar, Rover Bar, Snuff (Λάρισα), Syd Records (Αθήνα), Reload Stores (Αθήνα), Viva Kiosks (Σύνταγμα & Τεχνόπολις / Αθήνα), Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης (Αθήνα)

Περισσότερα στο: http://www.streetmode.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ