Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Με το παράσημο θα τιμηθεί η γ.γ. του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Βουτυρά

Με το παράσημο θα τιμηθεί η γ.γ. του Τελλογλείου Αλεξάνδρα Βουτυρά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Θα της απονεμηθεί το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής

O πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα  Christophe Chantepy θα απονείμει τα διάσημα του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη γενική γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου του Τελλογλείου Ιδρύματος, καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου.

Πρόκειται για τιμητική διάκριση που αφορά στη δράση της κ. Βουτυρά στην προώθηση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού μέσα από πολυάριθμες εκθέσεις στο Τελλόγλειο, με κορύφωση την τρέχουσα έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη», που θα εγκαινιαστεί στις 27 Οκτωβρίου.

Με το πέρας της τελετής απονομής, θα δοθούν τρεις διαλέξεις με θέμα τη Στρατιά της Ανατολής και ομιλητές τους: Sylvie Le Ray-Burimi, επιμελήτρια του Musée de l'Armée,  Lucile Arnoux – Farnoux,  Πανεπιστήμιο της Τουρ και  Alexandre Farnoux, διευθυντή  της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Αμφιθέατρο).

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ημαθία: Βρέθηκε σε χωράφι ο 76χρονος που αγνοούνταν

Η γιαγιά Ελένη ξεσηκώνει την Κρήτη να μπει στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» (Video)