Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

 

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Βιβλίο

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης [MIET] και ο Επιστημονικός Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου [Συ.Με.Π.Ε.] μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Άρις Γεωργίου -Η αρχιτεκτονική του εαυτού Αργώ, αλλά μαθαίνω» (εκδόσεις ΕνΤΟΜΩ |ΣΥΜΕΠΕ, σειρά ΕνΤΟΥΤΟΙΣ) την ώρα 19:30 στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11. Θα μιλήσουν η Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Τάνια Βοσνιάδου, η Ιστορικός της τέχνης Θούλη Μισιρλόγλου και ο Καθηγητής, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης . Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου διοργανώνεται στη Γκαλερί ΕνΤΟΥΤΟΙΣ των νέων χώρων του ΣΥΜΕΠΕ η έκθεση φωτογραφίας Ego by Me του Άρι Γεωργίου με αντικείμενο αυτοπροσωπογραφίες του. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 6-9 μμ.

2vivlio_skabar.jpg

-Παρουσίαση του Βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, «Λεωφορείο. 19 στάσεις», εκδόσεις Πατάκη, στις 19:00 στο Πατάρι του Ιανού (Αριστοτέλους 7). Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Εύη Καρκίτη και Γιάννης Κοτσιφός.

 

Λόγος

aristotelis.jpg

-Στην τέταρτη διάλεξη του Κύκλου Διαλέξεων «Ο Αριστοτέλης σήμερα», που διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων ΑΠΘ, ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόσιος Τάσιος θα ασχοληθεί με έναν τομέα της επιστημονικής συμβολής του Αριστοτέλη: τη μετεωρολογία. Η ομιλία του, υπό τον τίτλο «Η Μετεωρολογία στα Μετεωρολογικά του Αριστοτέλη», θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

Είσοδος με δελτία εισόδου που διανέμονται από τα εκδοτήρια του Μ2 μία ώρα πριν από την έναρξη. Χορηγούνται και Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το ΔΙ.Κ.Α.Μ. ΑΠΘ σε όσους εγγραφούν, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Κ.Α.Μ. (http://www.dikam.auth.gr/el/node/978).

 

 

Εικαστικά

-Η έκθεση ζωγραφικής « Ξεριζωμοί» φιλοξενείταιστο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λ.Στρατού). Οι τρεις καλλιτέχνες, Rosa Seppel, Aimée Birnbaum και Γιώργος Πολίτης, παραθέτουν την οπτική τους ερμηνεία του πόνου, της απόγνωσης και της ελπίδας επιστροφής που αισθάνονται όλα τα θύματα αναγκαστικής εξορίας, ξεριζωμού, μέσα από μια σειρά έργων ζωγραφικής και φωτογραφίας.;Evw 14/12/2018. Ωράρια έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή 17:30-20:00.

 

-Στο Γενί Tζαμί (Αρχ.Μουσείου 30) παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο mitra. Η εικαστικός Εγκράτεια Ρούμπου, εκθέτει ζωγραφικά έργα και μια εικαστική εγκατάσταση, με κεντρικό έργο το Δέντρο, που σωματοποιεί και κοινωνεί τον προβληματισμό της και κυριαρχεί στο εσωτερικό του χώρου. Διάρκεια: 20 Νοεμβρίου 2018 - 5 Ιανουαρίου 2019. Ωράριο:  Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 16.00,  Σάββατο 11.00 έως 15.00.

 

-Η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Serendipity" σε επιμέλεια και οργάνωση της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη (Κατούνη, Λαδάδικα). Συμμετέχουν σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να "μεταφράσουν" εικαστικά ο καθένας με το δικό του εκφραστικό ιδίωμα τον αγγλικό όρο "serendipity", και να εμπλακούν έτσι σε ένα ιδιότυπο εικαστικό παιχνίδι με την έννοια της τύχης. Λειτουργεί καθημερινά 11.00-19.00, Σάββατα 10.00-16.00 έως 30/11.

 

-Έκθεση με τίτλο «Sur mesure- Έλληνες σχεδιαστές εμπνέονται από τη γαλλική μόδα και δημιουργούν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή (Βασιλίσσης Όλγας 108). 

Διάρκεια έκθεσης: 15 – 25 Νοεμβρίου 2018. Ωράριο έκθεσης: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά).

 

-Η έκθεση της Μαριάννας Ιγνατάκη «Σε ένα βαθύ, σκοτεινό δάσος έπλεκαν τα γένια ερωτευμένων παπαγάλων» στο Αλατζά Ιμαρέτ ( Κασσάνδρου 91-93). Διάρκεια 19.11.18 - 05.01.19. Ωράριο:  Τρίτη - Σάββατο 11.00-18.00.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ