Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στη Θεσσαλονίκη

Και φέτος το καλοκαίρι

 

H Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από το British Council στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε συγγραφείς όλων των επιπέδων που θέλουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους στη συγγραφή και τη λογοτεχνία. 

Οι early bird εγγραφές είναι ανοικτές για όσους θέλουν να επωφεληθούν της έκπτωσης. Τα εργαστήρια, τα τμήματα των οποίων δεν ξεπερνούν τους 12 συμμετέχοντες, είναι κατάλληλα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους συγγραφείς και πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 18.00 έως τις 21.00.

 Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα Αγγλικά και προσαρμόζονται κάθε φορά, προκειμένου να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες των συμμετεχόντων, στο επίπεδο και στις προσδοκίες τους, καθώς και στις τοπικές συνθήκες.

 Αν και η έμφαση μέσα στις συναντήσεις δίνεται στις τεχνικές συγγραφής, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν πιο εξειδικευμένα ζητήματα σε ατομικά tutorials.

 

Θεσσαλονίκη

davidrogers_portrait.jpg
  • Γράφοντας καλύτερα δοκίμια με τον David Rogers

12–14 Ιουνίου 2019

Tο τριήμερο αυτό σεμινάριο επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τους συγγραφείς να αναπτύξουν μια αξιόπιστη μέθοδο σύνταξης και επιμέλειας των δοκιμίων τους, ανεξάρτητα από τον τύπο και τη μορφή τους. Χρησιμοποιώντας ως βάση το βιβλίο του David «Writing Better Essays: A Simple Rhetorical Guide to Process, Structure and Coherence», που θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες, το μάθημα απευθύνεται σε συγγραφείς που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις καλές πρακτικές και τον τρόπο εφαρμογής τους προκειμένου να βελτιώσουν το στυλ τους, αλλά και σε μαθητές το ενδιαφέρον των οποίων επικεντρώνεται κυρίως σε ακαδημαϊκά δοκίμια. Το μάθημα περιλαμβάνει την ανάλυση βασικών χαρακτηριστικών της καλής γραφής, καθώς επίσης παραδείγματα και ασκήσεις στην τάξη. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να στείλουν δείγμα της γραφής τους πριν ξεκινήσουν το μάθημα και θα λάβουν σχόλια σε δοκίμια που θα ολοκληρώσουν με το τέλος του προγράμματος.

 

"Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, θα εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε το γράψιμο και τις δεξιότητές σας στην επιμέλεια των κειμένων σας, έτσι ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τόσο όταν γράφετε τα δοκίμιά σας όσο και όταν τα τροποποιείτε.

 Θα εστιάσουμε κυρίως στις παραγράφους, καθώς όλα τα δοκίμια, ανεξάρτητα από το είδος, το περιεχόμενο, ή το κοινό στο οποίο απευθύνονται, αποτελούν το άθροισμα των μεμονωμένων παραγράφων τους.

 Το μάθημα είναι ανοικτό σε όλους τους συγγραφείς, ανεξάρτητα από τις ικανότητες, το επίπεδο εμπειρίας τους, ή το είδος δοκιμίου το οποίο δουλεύουν." David Rogers

 O David Rogers είναι Ομότιμος Ανώτερος Συνεργάτης (Emeritus Senior Fellow) στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Στα 35 χρόνια καριέρας του έχει διδάξει ακαδημαϊκή και δημιουργική γραφή, καθώς και δημοσιογραφία και λογοτεχνία και έχει διατελέσει προϊστάμενος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διευθυντής της Σχολής Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου του Kingston.

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος στην Αθήνα είναι:

Διήγημα με τον Gerard Woodward 

3–8 Ιουνίου 2019

  • Αστυνομική μυθοπλασία και μυθοπλασία τρόμου με τον Paul Perry

3–8 Ιουνίου 2019

10–15 Ιουνίου 2019

10–15 Ιουνίου 2019

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

5 Μαΐου 2019 | Early Bird

24 Μαΐου 2019 | Καταληκτική ημερομηνία

 

Δίδακτρα

€180 για το τριήμερο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη

Έκπτωση 10% για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαΐου: €160

€350 για τα τμήματα στην Αθήνα

Έκπτωση 10% για αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαΐου: €315

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Web: www.britishcouncil.gr/events/international-creative-writing-summer-school-2019

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λοιμωξιολόγος: Η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη
«Στην Ιταλία είχαμε πολύ χαμηλή κινητικότητα της επιδημίας και στις 26 Φεβρουάριου απότομα είχαμε πολλαπλασιασμό κρουσμάτων» ξεκαθάρισε ο...
Λοιμωξιολόγος: Η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη