Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Οι καλύτερες εκδηλώσεις για το Σ/Κ στην πόλη!

Οδηγός διασκέδασης από το TyposThes

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πολλές δράσεις πραγματοποιούνται στην πόλη και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το TyposThes επέλεξε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και τις προτείνει για όσους αποφασίσουν να μείνουν εντός των τειχών. Η επιλογή δική σας!

 

Χορεύουμε για το νερό στην Παραλία

atzeda_nero.jpg

Στις 15 Ιουνίου 2019, χορευτές σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, θα δώσουν παραστάσεις για να τιμήσουν και να προστατεύσουν το νερό σε μια εκδήλωση που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια και που ονομάζεται , Global Water Dances.

H Θεσσαλονίκη λέει ΝΑΙ και εκπροσωπεί την Ελλάδα ακολουθώντας τα βήματα του παγκόσμιου χορού για το νερό, που θα γίνεται την ίδια ημέρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσα από μια ποικιλία δράσεων και δημιουργικών διαδικασιών, το Σάββατο 15 Ιουνίου συντονιζόμαστε στον παλμό του  Global Water Dances, το οποίο για την Ελλάδα θα λάβει χώρα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Τι θα γίνει; Ετοιμαστείτε να απολαύσετε παράλληλες δράσεις σε όλους τους κήπους της παραλίας από τις 18:00 έως τις 20:00 με την στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και των Φίλων Νέας Παραλίας. Τα τύμπανα Ritmo Naturezza και Paranaue θα ντύσουν μουσικά την δράση από τις 20:00 έως τις 21:00. Η δράση θα κορυφωθεί στις 21:00 με τον παγκόσμιο χορό και την τελετή λήξης του Global Water Dances στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου.

 

Φεστιβάλ Βιβλίου

afisa_38o_fbth_0.jpg

Με ρεκόρ συμμετοχής από 500 συγγραφείς που θα το επισκεφθούν 210 εκδοτικούς οίκους και περισσότερα από 100 περίπτερα το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί βροχή... αναγνωστών στην Παραλία Λευκού Πύργου από τις 7 έως 23 Ιουνίου 2019.

Λειτουργεί: Δευτέρα – Σάββατο 18:30-23:00, Κυριακές 11:00-14:00 και 18:30-23:00. Είσοδος ελεύθερη.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα των Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Υπουργείο Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Από το Βερολίνο και τη Βιέννη στη Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν

bensousan%20tilkeridissite.jpg

Μήπως ο ποιητής Οβίδιος είναι Κουίρ; Οι Μεταμορφώσεις του περιέχουν γνωστούς και άγνωστους Μύθους και ιστορίες από την ελληνική αρχαιότητα κυρίως. Ο Αριστοτέλης Χαϊτίδης στην αφήγηση θα μας μεταφέρει σε ένα μυθικό παρελθόν που μέσα από την διαχρονική αξία των ελληνικών μύθων, ζωντανεύει στη φαντασία του ακροατή και επιβεβαιώνει τον κοινό τόπο ότι, "τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε στους ανθρώπους“. Περισσότερα απόψε στις 21:30 στην παράσταση «Οβιδίου Μεταμορφώσεις Queer Edition» που θα φιλοξενηθεί στη Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα) στο πλαίσιο τού Thessaloniki Queer Arts Festival.  Εκεί, σε ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση, θα παρουσιαστούν κάποιες από τις Μεταμορφώσεις με "πικάντικες" ψυχαναλυτικές παρεμβάσεις από τον Γιάννης Μήτρου (Alma Kalma) και σε αλληλεπίδραση με το κοινό. Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο κρατήσεων 6984244577.

 

Ξενάγηση στις στοές της Θεσσαλονίκης

atzeda_stoes_5.jpg

Μια ξενάγηση στις στοές της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει για το Σάββατο 15 Ιουνίου η ομάδα Thessaloniki Walking Tours. Σε σημείωμά τους τα μέλη της ομάδας αναφέρουν: «Μια διαχρονική προσέγγιση στη παρουσία των στοών που έπαιξαν το δικό τους ρόλο στη καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης από την Χριστίνα Μαβίνη.

Από την Κρυπτή Στοά στο Ρωμαϊκό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης μέχρι τις σύγχρονες που στεγάζουν καταστήματα, γραφεία, μπαρ και εστιατόρια, οι στοές γνώρισαν στην πόλη μεγάλη άνθηση συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής της ταυτότητας. Οι στοές ως τόποι που σχετίζονται με τις ανάγκες της καθημερινότητας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, είτε συντηρούνται σε άριστη κατάσταση είτε έχουν παραδοθεί στη φθορά και τον χρόνο, είτε έχουν πάψει να λειτουργούν, έχουν πάντα τις δικές τους ιστορίες να αποκαλύψουν.

Η Χριστίνα Μαβίνη με την πλούσια αφήγησή της είναι η ξεναγός μας σε αυτή την περιήγηση στο χρόνο και το χώρο αποκαλύπτοντάς μας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των στοών ως αρχιτεκτονικά φαινόμενα, ως χώρους που κινούνται ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, ανήκοντας την ίδια στιγμή τόσο στο κτήριο στο οποίο βρίσκονται όσο και σε ολόκληρη την πόλη.

Χώροι προφύλαξης από το κρύο, τη βροχή και τον χιονιά αλλά από και από τη ζέστη, τον καύσωνα ή τους δυνατούς ανέμους, οι στοές αποτελούν χώρους και τόπους μνήμης αλλά και σημεία σύνδεσης με το πρόσφατο και πιο μακρινό παρελθόν».

Σημείο Συνάντησης: Ρωμαϊκή Αγορά, Ώρα: 10.30 πμ., Συμμετοχή: 10 ευρώ.

Πληροφορίες - κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1.

 

Έκθεση φωτογραφίας στο Yedi Kule

panselinos%20eptapirgio.jpg

Δεκαεφτά ερασιτέχνες φωτογράφοι της Θεσσαλονίκης «συνθέτουν» εικόνες με αθλητές-δρομείς και χαμόγελα ευχαρίστησης στο φόντο του Επταπυργίου και των μνημείων της  Άνω Πόλης για να τις παρουσιάσουν  στην Έκθεση Φωτογραφίας «Yedi Kule Conquest Photos 2019».

Η ομαδική έκθεση αποτελεί προοίμιο του Αγώνα Δρόμου Μνημείων «Yedi Kule conquest 2019» που φέτος θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου 2019.

Θα λειτουργήσει σε κεντρική αίθουσα του Φρουρίου.

Η «Yedi Kule Conquest Photos 2019» θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου και οι ώρες επίσκεψης θα είναι από 8.00 έως 18.00 καθημερινά / έως 16.00 τα Σαββατοκύριακα.

 

Motorein στην Vlassis Art Gallery

Στην αίθουσα τέχνης Vlassis Art Gallery, οδός Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, φιλοξενείται η πρώτη ατομική έκθεση του Νικόλα Τσαπακίδη με τίτλο "Motorein".

Ο τίτλος Motorein προέρχεται από τα δύο συνθετικά, motor (μηχανοκίνητο) & reincarnation (μετενσάρκωση). Το σκεπτικό του δημιουργού είναι η μετενσάρκωση εξαρτημάτων εμβληματικών οχημάτων εποχής σε objects of desire, με σεβασμό στην ιστορία του κάθε αντικειμένου και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Σήμερα 11.00-14.00.

 

 

It’s magic time στο Mediterranean Cosmos

cosmos.jpg

It’s magic time στο Mediterranean Cosmos. Από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, διασκεδάστε με μαγικά εικαστικά εργαστήρια και μοναδικά show με ταχυδακτυλουργικά και κόλπα .

Οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μαγικά καπέλα και ραβδάκια, τις δικές τους τρισδιάστατες παλάμες και άλλες ευφάνταστες illusion κατασκευές!

Παράλληλα, στο Stand Up Magic Show και το Crazy Comic Magic Show, μαγικά μπουκάλια θα πολλαπλασιαστούν, θα εξαφανιστούν και θα μεταμορφωθούν σε ποτήρια με γάλα. Πολύχρωμα λουλούδια και μαντίλια θα εμφανιστούν από ένα τελείως άδειο κουτί και ένα τεράστιο μαγικό ραβδί θα κάνει την εμφάνισή του από μια μικρή μαγική τσάντα. Πάντα με τη βοήθεια των παιδιών!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/2WfRd3a

Οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για παιδιά ηλικίας άνω των 3 ετών.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Ταρατσογραφία στην ταράτσα Capsis

taratsografiacapsisreception.jpg

Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente παρουσιάζουν την «ΤΑΡΑΤΣΟΓΡΑΦΙΑ» τα Σάββατα στην Ταράτσα του CAPSIS Hotel με αφορμή και τον εορτασμό των 50 χρόνων του γνωστού ξενοδοχείου, αλλά και τα 25 χρόνια των MMC.

Σωτήρης Δασκάλου: τενόρο σαξόφωνο, Λεωνίδας Βλάχος - Κώστας Δαμιανίδης: τρομπέτες, Φώτης Μίγγας: τρομπόνι, Βίκυ Βογιατζόγλου- Δημήτρης Κρανιδιώτης: φωνές, Παντελής Αμπατζής: ηχητικά, Παύλος Αζναουρίδης - Γιώργος Κοκκινάκης: ενορχήστρωση - επεξεργασία ήχων, Λάζαρος Γρεκός : video, Αλκμήνη Τριγωνάκη: ενδυματολογική επιμέλεια, Κείμενα: Διογένης Δασκάλου – Βάγια Ματζάρογλου.

Δημιουργικό αφίσας : ROOF TOP

Έρχεστε στις 21.00,  αρχίζουν στις 22.00 ακριβώς! Λίγο μετά τα μεσάνυχτα,  χαμηλώνει η μουσική, παραμένει αυξημένη η διάθεση!

Η κράτηση για τραπέζι απαραίτητη (2310 59 6800, 6978897612).

Capsis Hotel Thessaloniki, Μοναστηρίου 16, 54629 Θεσσαλονίκη

Εισιτήριο θεάματος 10€ (με μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί).

Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2019

Συνεχίζεται μέχρι Κυριακή το Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας 2019 στον Κοινωνικό Χώρο για την Ελευθερία «Μικρόπολις» (Βενιζέλου & Βασιλ. Ηρακλείου 18), Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα;

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06

18:00 Συζήτηση-ενημέρωση: Η Κατάσταση στο Ιράν Top B3rlin (Γερμανία), 19:30 Εκδήλωση-συζήτηση: Το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων (Ομιλητές: Μέλη της συνέλευσης του Comercy, Yavor Tarinski (Περιοδικό Βαβυλωνία), Γρηγόρης Τσιλιμαντός (Αντιεξουσιαστική Κίνηση)), 23:00 Ρεμπέτικο γλέντι στην ταράτσα του Μικρόπολις

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06

19:30 Εκδήλωση-συζήτηση: Η Γεωπολιτική Οικολογία της Ενέργειας (Ομιλητές: Dr Clemens Hoffman – Λέκτορας Διεθνούς Πολιτικής στο Παν/μιο του Στέρλινγκ στη Σκωτία, Μέλος της ανοιχτής συνέλευσης στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου, Εισήγηση Αντιεξουσιαστική Κίνηση

ώρα 21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ “The salt of the earth” του Sebastião Salgado από την ομάδα φωτογραφίας του Μικρόπολις JPEG, 23:00 Drag Show με Space Manifesto, Kangela Tromokratisch, Haus of Proletarea και after street party.

Στον χώρο θα υπάρχουν καθημερινά:“15 χρόνια Βαβυλωνία”: Έκθεση με τα ιστορικά εξώφυλλα της εφημερίδας και του περιοδικού Βαβυλωνία από το 2003 έως σήμερα, έκθεση φωτογραφίας, workshop φωτογραφίας πορτραίτου, 19:00-20:00, στον χώρο του bar από την ομάδα φωτογραφίας JPEG

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ