Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Ο Δον Ζουάν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Για δύο ακόμη παραστάσεις – Αυτή τη φορά στο Θέατρο Κήπου

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του πολιτισμού, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2019 το αριστούργημα του Μολιέρου Δον Ζουάν. Η παράσταση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου στο Θέατρο Κήπου (Νικ. Γερμανού, έναντι ΧΑΝΘ).

Στον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Ο Μολιέρος οδηγεί στα άκρα το προφίλ του ακόλαστου ήρωα. Μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τα ερωτικά επιτεύγματα του Δον Ζουάν στη φιλοσοφία του. Τον προικίζει με οξύνοια που του επιτρέπει να δικαιολογεί τις πράξεις του μέσα από τον αδιαφιλονίκητο ορθολογισμό ενός ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει την υποκρισία της κοινωνίας που τον περιβάλλει. Γι’ αυτόν, διαρκής αναζήτηση της ηδονής ουσιαστικά σημαίνει διεκδίκηση της απόλυτης ελευθερίας με την αποτίναξη κάθε συναισθηματικού, ηθικού, κοινωνικού, οικογενειακού και θρησκευτικού φραγμού. Συνθέτει έτσι το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη. 

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

don_zoyan.jpg

Στο ρόλο του Δον Ζουάν ο Νίκος Κουρής, Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια, Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καραμπετσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.

 

Ώρα έναρξης παράστασης  9 μ.μ.

 

Προπώληση

•Viva.gr  https://www.viva.gr/tickets/theater/kalokairini-periodeia/don-zouan/

•και στο ταμείο του Θεάτρου Κήπου

ώρες λειτουργίας 10:00-13:30 και 17:30-21:00

 

Εισιτήρια

15€ προπώληση για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων

 

Την ημέρα της παράστασης

18€ γενική είσοδος

15€  φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65

12€ ανέργων ( με κάρτα ανεργίας) .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημητριάδης: Κίνητρα για να «πρασινίσουν» οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης
Ψάχνουμε να βρούμε πως μπορούμε να δώσουμε κίνητρο στους δημότες για να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες» οάσεις, τόνισε ο αντιδήμαρχος
Δημητριάδης: Κίνητρα για να «πρασινίσουν» οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης