Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Στη Θεσσαλονίκη το «Stream : synergy meeting vol.2»

Στη Θεσσαλονίκη το «Stream : synergy meeting vol.2»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στο Vitruvian Thing μια συνάντηση σύγχρονου χορού, μουσικής, και τεχνολογίας, μέσω αυτοσχεδιασμού

Η Die Wolke art group, χτίζοντας πάνω στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την πρώτη εκδήλωση Stream το 2016, αλλά και τη διαδραστική παράσταση Trajectory of an Idea, παρουσιάζει τη 2η συνάντηση αυτοσχεδιασμού σύγχρονου χορού, ζωντανής μουσικής, και διαδραστικής τεχνολογίας στις 23 και 24 Νοέμβρη ((21.00)  στο Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς).

Τρία σύντομα κομμάτια δομημένου αυτοσχεδιασμού θα εξερευνήσουν τις διαδραστικές δυνατότητες που προκύπτουν από τη χρήση αδρανειακών και μηχανικών αισθητήρων στα χέρια των performers και την εφαρμογή τους σε μουσικές και ηχητικές παραμέτρους. Κάθε συνθέτης και ερμηνευτής θα εξερευνήσει μια μοναδική προσέγγιση.

Υποστηριζόμενο από το πρόγραμμα Transfer International της Γραμματείας Πολιτισμού της Ρηνανίας-Βεστφαλλίας, Ντύσσελντορφ, το Stream σκοπεύει στο να φέρει μαζί εμπροσθοδρομικούς καλλιτέχνες από τους χώρους του σύγχρονου χορού, της μουσικής, και των παραστατικών τεχνών γενικότερα. Ενθαρρύνει τη συνεργασία και τον πειραματισμό, χρησιμοποιώντας και επαναστοχεύοντας την τεχνολογία, λειτουργικά και αισθητικά.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μουσικού προγραμματισμού με τίτλο “Live Coding με το Sonic Pι”. Το εργαστήριο, στις 24 Νοεμβρίου, αποτελεί εισαγωγή στο περιβάλλον μουσικού προγραμματισμού Sonic Pi, ιδανικό για αρχαρίους, ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει αρχές και μοτίβα “ζωντανού” προγραμματισμού για χρήση σε performances. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/livecoding-workshop.

Η Die Wolke είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, το video art, τα μεικτά μέσα, και συναφείς τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την έρευνα και παραγωγή έργου, αλλά και την υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών. Είναι η διοργανώτρια των διεθνών φεστιβάλ Thessaloniki Cinedance International και Unit Motives, όπως και η δημιουργός παραστάσεων όπως Trajectory of an IdeaCascade, και Discrete Works.

Το Vitruvian Thingτο σπίτι του ανήσυχου μυαλού και του ψυχισμού των πειραματικών τάσεων, είναι χώρος παραστατικών τεχνών, σύγχρονης μουσικής, και διαμεσικής εξερεύνησης, στη στοά της Πτολεμαίων 29Α, στον 4ο όροφο.

Δροσιά Τριαντάκη (gr): χορός

Enora Gemin (fr/de): χορός

Δημήτρης Δαλέζης (gr): τρομπέτα, ηλεκτρονικά

Tim Abramczik (de): αναλογικά modular synthesisers

Νίκος Τσαβδάρογλου (gr)Κοντραμπάσο, ηλεκτρονικά

Ιωάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά

Ιωάννα Συμεωνίδου: 3D print design

Dani Joss: διαδραστικός προγραμματισμός

https://www.viva.gr/tickets/dance/vitruvian-thing/stream-synergy-meeting-vol-2/

Προπώληση: €10 | Φοιτητικό/ανέργων: €8 | Στην πόρτα: €12

vitruvianthing.com/stream2 

Facebook event: 

www.facebook.com/events/750656262074996/

Vitruvian Thing

Web: https://vitruvianthing.com

Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αποχώρησε η Αστυνομία από την ΑΣΟΕΕ - 6 φοιτητές τραυματίες

ΑΒ Shop & Go-ΑΒ Food Market: Συνεργασία με την αξιοπιστία της ΑΒ Βασιλόπουλος