Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μάθετε πώς να παρασκευάσετε τη δική σας craft μπύρα!

Σε παρουσίαση βιβλίου στον Πολυχώρο Μαλλιάρης - Παιδεία «Ανατόλια»

Βραδιά … μπίρας οργανώνεται στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (9Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113) μεθαύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 19.00’, καθώς θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Παρασκευάστε τη δική σας CRAFT ΜΠΙΡΑ μέσα από 24 απλά βήματα», του Ferdinan Laudage, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Στο βιβλίο περιγράφονται αναλυτικά και με απλά λόγια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος ζυθοποιός (για οικιακή παραγωγή και γιατί όχι για το ξεκίνημα μιας μικρής ζυθοποιίας). Το βιβλίο επιμελήθηκαν οιΣτέφανος Γωγάκος, χημικός, ζυθοποιός και Σπύρος Τσιάπος, γεωπόνος, επιστήμονας τροφίμων, MSc ενώ η μετάφραση έγινε από την Παρασκευή Παπαδοπούλου (Ad Verbum), με συνεργαζόμενη μεταφράστρια τη Σταυρούλα Λίντα Χύτη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Ομότιμος  Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων -Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Ν. Λαζαρίδης, ο Μηχανολόγος Μηχανικός -πρώην Αθηναική   Ζυθοποιία  ΑΕ - Σύμβουλος  Σταδιοδρομίας Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, ο Γεωπόνος Επιστήμονας Τροφίμων, MSc, επιμελητής του βιβλίου Σπύρος Τσιάπος και ο Χημικός - Ζυθοποιός - τ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, επιμελητής του βιβλίου Στέφανος Απ Γωγάκος.

byra.jpg

Θα ακολουθήσει δεξίωση με μπίρα!

 «Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά εκπαιδευτικών και χρηστικών βοηθημάτων των εκδόσεων μας. Έχει ως κύριο σκοπό να δώσει το απαραίτητο ερέθισμα στον αναγνώστη για το αντικείμενο που πραγματεύεται, ούτως ώστε αυτός στη συνέχεια να γίνει δάσκαλος του εαυτού του, να συζητήσει με έμπειρους ζυθοποιούς και να αρχίσει να αναζητεί και μόνος του πληροφορίες που θα τον κάνουν να εμβαθύνει ολοένα και περισσότερο στον κόσμο της ζυθοποιίας», όπως αναφέρει στο σημείωμα του εκδότη ο κ. Αντώνης Μαλλιάρης.

«Οι οδηγίες που θα βρείτε στις παρακάτω σελίδες θα σας βοηθήσουν να παρασκευάσετε για πρώτη φορά  τη δική σας Craft μπίρα: 20 λίτρα απολαυστικής ξανθιάς μπίρας», τονίζει ο συγγραφέας Ferdinand Laudage, στον πρόλογο του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ