Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Αγγελετοπούλου: «Το stand up για εμένα είναι ψυχοθεραπεία»

Η stand up comedian θα σχολιάσει στη σκηνή του Lightbox το φλερτ μέσω εφαρμογών και πολλά άλλα

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

Ασχολείται με το stand up εδώ και ένα χρόνο. Όμως από την στιγμή που το έμαθε, δεν σταματά να κάνει τον κόσμο να γελά. Η Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου λέει πως η κωμωδία αποτελεί ένα είδος κάθαρσης, ενώ εστιάζοντας στο stand up είπε πως για την ίδια λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία. Λίγο πριν πάρει το μικρόφωνο του  Thessaloniki Comedy Club που φιλοξενείται στο Lightbox Bar Theater (Κατούνη 30, Θεσσαλονίκη) τις Κυριακές του Φλεβάρη, μάς έδωσε μια ιδέα για το τι θα δούμε στη σκηνή, αποκάλυψε τι μπορεί να την κάνει να γελάσει, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδανική comedy night.

 

-Πώς θα ήταν η ιδανική comedy night για έναν κωμικό και για έναν θεατή;

-Πολλά συνεχόμενα γέλια. Αυτό είναι το ιδανικό! Για τον/την κωμικό δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, όπως και για το κοινό που έρχεται σε σημείο να χαλαρώσει και να μοιραστεί μια στιγμή πραγματικού γέλιου με τον άνθρωπο που του το χαρίζει.

-Τι σημαίνει το stand up για εσάς;

-Το stand up για εμένα είναι ψυχοθεραπεία, λατρεύω το να γράφω για πράγματα που παρατηρώ και με απασχολούν, αντιμετωπίζοντας τα με γέλιο. Η κωμωδία η ίδια για μένα είναι κάθαρση και το αισθάνομαι ακόμα περισσότερο γιατί δεν είμαι άνθρωπος που γελά εύκολα.

-Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό;

-Πριν ένα χρόνο περίπου αποφάσισα να το τολμήσω. Έβλεπα πολλές παραστάσεις, κυρίως ξένες και κατάλαβα πως ήθελα πολύ να το δοκιμάσω και εγώ. Έκανα και σεμινάρια και από τότε δεν σταμάτησα να ασχολούμαι !

-Πώς είναι για μια γυναίκα να μπει σε έναν χώρο που είναι κυρίως ανδροκρατούμενος; Υπάρχουν επιπλέον δυσκολίες;

-Οι δυσκολίες είναι οι κλασσικές που αντιμετωπίζουμε όλες οι γυναίκες στους ανδροκρατούμενους  χώρους. Στο stand up υπάρχουν πολλοί που ίσως κρίνουν το περιεχόμενο των κειμένων σου με περισσότερη αυστηρότητα από ότι θα έκαναν σε έναν άντρα και σε χαρακτηρίζουν εύκολα. Επίσης αν θελήσεις  να μιλήσεις για θέματα όπως σεξ κλπ.  έχεις να αντιμετωπίσεις και άλλα «ωραία»….! Μέχρι στιγμής όμως έχω σταθεί τυχερή γιατί τουλάχιστον στην πλειοψηφία των χώρων στη Θεσσαλονίκη , οι συνάδελφοι είναι άψογοι στη συμπεριφορά τους.

aggeletopoulou2.jpg

-Έχετε θέματα ταμπού τα οποία δεν θίγετε στη σκηνή; Αν ναι, γιατί;

-Θεωρώ πως όλα τα θέματα μπορούν να θιχτούν, αν ο κωμικός έχει την σωστή πρόθεση και την απαραίτητη μαεστρία να τα πλησιάσει με σεβασμό. Άρα όχι. Ίσως αποφεύγω να μιλήσω ακόμα για κάποια θέματα γιατί κρίνω πως δεν έχω την πείρα να τα χειριστώ σωστά.

-Δώστε μας μια ιδέα για το τι θα περιλαμβάνει η εμφάνισή σας στο lightbox…

-Είμαστε τέσσερις κωμικοί ( Χρήστος Αράπογλου, Χρήστος Καλαϊτζίδης, Θάνος Αυγερινός και εγώ)  που μιλάμε για διάφορα θέματα , ο καθένας με το δικό του ύφος και στυλ , άρα το κοινό σίγουρα θα βρει τον δικό του αγαπημένο! Εγώ πιάνω από μια γυναικεία ματιά τις σεξουαλικές σχέσεις και το φλερτ μέσω εφαρμογών!

-Τι σας κάνει να γελάτε;

-Οι δίδυμες ανιψιές μου που είναι  5 χρονών. Είναι οι καλύτερες κωμικοί που έχω συναντήσει. Επίσης μου αρέσει πολύ το μαύρο και σαρκαστικό χιούμορ!

-Ποιους κωμικούς θαυμάζετε και με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

-Θαυμάζω την Katherine Ryan, είναι κάτι σαν #goals για μένα. Στην Θεσσαλονίκη ήδη είχα την χαρά να μοιραστώ τη σκηνή με κωμικούς που θαυμάζω όπως οι Giuseppe Vieri, Βασίλης Κατέρης , Cain και Αλέξανδρος Χαριζάνης. Στο μέλλον θα ήταν μεγάλη χαρά να συνεργαζόμουν με την Χρύσα Κατσαρίνη!

-Ποια τα επόμενα βήματά σας;

-Παραστάσεις στο Lightbox, συμμετοχές σε open mic και  θα κάνω και opening act στον Zήση Ρούμπο στην παράσταση του στο Radio City στις 7/3! Γενικά επειδή ακόμα τώρα ξεκινάω συγκεντρώνομαι  στο να γράφω καλά αστεία και στο να βρω το ύφος με το οποίο θα εκφράζω την κωμωδία μου.

 

Το πρόγραμμα τουThessaloniki Comedy Club αναλυτικά:

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου: Χρήστος Καλαϊτζίδης, Χρήστος Αράπογλου, Ηλέκτρα Αγγελετοπούλου, Θάνος Αυγερινός

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: Πέτρος Τσιτσεκλής, Κώστας Κουτάνης, Παρουσίαση: Ανδρέας Πασπάτης

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου: Βραδιά Open Mic. Παρουσίαση: Αλέξανδρος Χαριζάνης

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 511509.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ