Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συναυλιακό τριήμερο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Με MOYSA, Νάντια Κοντογεώργη – Αχιλλέας Γουάστωρ και The Speakeasies’ Swing Band!

Ένα πλούσιο συναυλιακό τριήμερο έχει προγραμματίσει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Το κοινό που αγαπά τη μουσική θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκδηλώσεις με ποικιλία στο περιεχόμενο και πάντοτε με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα στις 11/9 θα εμφανιστεί η MOYSA, sστις 12/9 η Νάντια Κοντογεώργη και ο ΑχιλλέαςΓουάστωρ και σις 13/0 οι The Speakeasies’ Swing Band! 

 

Συναυλία MOYSA(11.9.2020)

 

H MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την έντονη διαδικτυακή δραστηριότητά της την περίοδο του lockdown, παρουσιάζει και πάλι τη δουλειά της ζωντανά μπροστά στο κοινό.

Χωρισμένη -λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων- σε δύο υποομάδες των 20 μουσικών, θα ερμηνεύσει έργα Holst (A Moorsidesuite), Desplat (The NewMoon) και Britten (SimpleSymphony), αλλά και 8 έργα νέων Ελλήνων συνθετών, βραβευμένα στον διαγωνισμό "Πάθη-Πλανήτης-Άγγιγμα" που είχαν διοργανώσει την περασμένη άνοιξη το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στόχος του διαγωνισμού ήταν ηκινητοποίηση νέων ανθρώπων, κυρίως σπουδαστών κινηματογράφου και μουσικής, για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με θέμα τον κορονοϊό και για τη σύνθεση μουσικής ως επένδυση στις εν λόγω ταινίες.

Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου

 

 

 

Νάντια Κοντογεώργη - Αχιλλέας Γουάστωρ: A night to remember(12.9.2020)

kontogeorgi.jpg

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια και ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη και ο διακεκριμένος πιανίστας Αχιλλέας Γουάστωρθα μας προσφέρουν «μια αλησμόνητη βραδιά», παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, από τα γνωστά jazzstandardsκαιτα δημοφιλή musicalsμέχρι «τα ελληνικάμουσικάχρώματαπουζωγραφίζουν τους έρωτές μας».

 

TheSpeakeasies’ SwingBand! (13.9.2020)

speakeasies_13.09.20.jpg

Μία από τις καλύτερες μπάντες σουίνγκ στην Ελλάδα, οι The Speakeasies’ SwingBand! παρουσιάζουν ένα ρυθμικό πρόγραμμα με δικά τους αλλά και με διαχρονικά κομμάτια!

Από το 2010, οι The Speakeasies' SwingBand! ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως στο DigaDigaDooFestival στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, στο Royal JazzFest του Μπαχρέιν, στο HepCat’sHoliday στη Μ. Βρετανία, στο CopenhagenLindy Exchange στη Δανία, στο Φεστιβάλ Μουσικής και Πολιτισμού του Κολμάρ της Γαλλίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία, στο SummerJamboree στην Ιταλία κ.α. Μοιράστηκαν τη σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι ParovStelar, RayCollins, CherryPoppinDaddies, HillbillyMoonExplosion. Μεταξύ άλλων έχουν εμφανιστεί σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις, όπως ο γάμος της χολιγουντιανής ηθοποιού JessicaChastain. To 2012 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο BathtubGin, το οποίο πλαισιώθηκε από τα μουσικά βίντεο των “BrightLightsLateNights” και του βραβευμένου πλέον, από την International SongwritingCompetition (ISC), “BlackSwampVillage”. Το 2015 επανέρχονται με το Land of Plenty, έναν δίσκο αποτελούμενο από δέκα τραγούδια σε ήχους swing, jazz, blues και dixieland. Το 2017 συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με την παράσταση HomesicknessBlues σε σκηνοθεσία ΑκύλλαΚαραζήση και ενορχήστρωση Κώστα Βόμβολου.

 

Χρήσιμα

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Πλατεία

Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο) για κάθε συναυλία. 

 

 

Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους

 

Κατά τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

- Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές.

- Ανά δύο θέσεις πρέπει να υπάρχει κενός χώρος.

- Σε περίπτωση ομαδικής κράτησης, ο μέγιστος αριθμός ορίζεται στα τέσσερα άτομα με κενό χώρο από την επόμενη κράτηση.

- Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μεταξύ της σκηνής και της πρώτης σειράς θεατών.

- Κατά την είσοδο και έξοδο του κοινού, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται, θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

- Ο συντονισμός της ροής και η τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους γίνεται υποχρεωτικά από ταξιθέτες.

- Η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και κατά την έξοδό του, είναι υποχρεωτική.

- Η χρήση μάσκας κατά τη χρήση του ασανσέρ είναι υποχρεωτική.

- Δεν προβλέπεται διάλειμμα.

- Υπάρχει ισχυρή σύσταση για ηλεκτρονική προμήθεια εισιτηρίων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ