Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Το φετινό Reworks έρχεται δωρεάν στις οθόνες μας!

«Σε δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός πρέπει να είναι μπροστά και να παίρνει πρωτοβουλίες», ανέφερε ο Αναστάσης Διόλατζης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Όσοι το ξέρουν και έχουν παρακολουθήσει συναυλίες του, το έχουν αγαπήσει. Το Reworks είναι ένα σημείο αναφοράς στον σύγχρονο πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Ένα φεστιβάλ που κάθε χρόνο φέρνει ξεχωριστούς μουσικούς, ενώ τελευταία έχει επεκταθεί και στο κομμάτι των συζητήσεων πάνω σε θέματα που αφορούν τη μουσική μέσα από το reworks agora. Φέτος το reworks θα γίνει λίγο διαφορετικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου έρχεται στις οθόνες μας η online έκδοση των reworks & reworks agora. Δεκάδες ομιλητές, καλλιτέχνες, djs, μουσικοί και συνθέτες θα δώσουν ηλεκτρονικά το παρών με ειδικά διαμορφωμένα και αποκλειστικά video performances και conferences, δωρεάν για όλους.

Tο reworks connekt (όπως έχει ονομαστεί συνολικά το πρότζεκτ της Online εκδοχής του φεστιβάλ) προσκαλεί reworkers από την Ελλάδα και το εξωτερικό να βρεθούν όλοι μαζί, ταυτόχρονα, κάτω από το ίδιο αυτή τη φορά stage. Ένα online stage.

Πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε; Κάνοντας εγγραφή στο κανάλι του φεστιβάλ στο #YouTube  bit.ly/2ZxNAVy.

Μιλήσαμε με τον Αναστάση Διόλατζη, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του Reworks, για την απόφαση να γίνει online το φεστιβάλ. «Αυτή η χρονιά είναι ιδιαίτερη και απαιτητική. Ως χώρα έχουμε αντιμετωπίσει κρίσεις, όμως ποτέ πριν δεν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με αυτό που βιώνουμε τώρα. Στο Reworks έχουμε την φιλοσοφία του να είμαστε με κάθε τρόπο ενεργοί, να γίνεται η διοργάνωση, παρά τα όποια εμπόδια υπάρχουν. Πιστεύουμε πως σε δύσκολες στιγμές ο πολιτισμός πρέπει να είναι μπροστά, να είναι ενεργός και να παίρνει πρωτοβουλίες. Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την αρχή της καραντίνας ξεκινήσαμε να εξετάζουμε κάθε πιθανό σενάριο για την φετινή διοργάνωση και σκεφτήκαμε και το ενδεχόμενο της online έκδοσης, όπως και τελικά θα γίνει. Πιστεύω πως στην χώρα μας το Reworks είναι το μόνο ιδιωτικό φεστιβάλ που θα γίνει μόνο διαδικτυακά», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως για να τα καταφέρουν εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται πολύ εντατικά.

Όσο για το πρόγραμμα; «Θα έχει 14 συναυλίες και 3 συζητήσεις. Πάντα στη φιλοσοφία του φεστιβάλ! Με καλλιτέχνες αναγνωρισμένους, καλλιτέχνες ανερχόμενους και προτάσεις που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Ό,τι θα περάσει από τις οθόνες σας θα είναι σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση. Δεν θα ακουστεί κάπου αλλού αυτό το set», σχολίασε ο κ. Διόλατζης.

reworks_2.jpg

Το Line Up

Nina Kraviz / Dubfire / Patrice Baumel / KiNK / Christian Löffler / Hior / Anastasios / AND.ID & Συμφωνική ΟρχήστραΔήμου Θεσσαλονίκης /

 Laraaji / Masayoshi Fujita / Jay Glass Dubs / Danai Nielsen / LOU / Kolida Babo

+ artistic visuals by MinimalicQuantum.

 

AGORA Συζητήσεις:

-Fashion Revolution brings HOPE at Reworks Agora

Θα μιλήσουν Φιόρι Ζαφειροπούλου, Ελευθερεία Καρυπίδη, Χρήστος Πετρίδης, Βενέδικτος Αντύπας, Γαρυφαλλιά Πιτσάκη.

-Το μέλλον του ελληνικού κινηματογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές

Θα μιλήσουν: Δάφνη Μπεχτσή, Ελίνα Ψύκου, Γιάννης Σακαρίδης, Βασιλένα Μητσιάδη

-Democratizing Cities - Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle - bottom-up initiatives

Θα μιλήσουν: Σοφία Αβραμοπουλου, Θάλεια Ρίζου, Μαρία Μεγαλοπουλου, Βίβιαν Δουμπα.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "ΤύποςΘεσσαλονίκης". 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ