Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμμετοχές για το 9ο Film Factory στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, τα εργαστήρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργανώνει το φετινό Film Factory στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Για 9ο συνεχές έτος, οι βραβευμένοι με Βραβείο Ίρις δημιουργοί και καλλιτεχνικοί συντελεστές της χρονιάς, μεταφέρουν τις γνώσεις και την πείρα τους, σε μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων. Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, τα εργαστήρια απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τους διδάσκοντες βάσει βιογραφικών,ενώ για το κάθε εργαστήριο υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τις ημερομηνίες της διοργάνωσης βρισκόμαστε ακόμη σε lockdown, τα εργαστήρια θα προσαρμοστούν αντίστοιχα και οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για τα νέα δεδομένα.

film_factory.jpg

Ο παραγωγός της Ευτυχίας, Διονύσης Σαμιώτης, θα μιλήσει για τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησης των ταινιών. Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας και η ηθοποιός Αγγελική Παπούλια από Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, θα μιλήσουν για πάθη στους βάλτους και τησυνεργασία ηθοποιού-σκηνοθέτη στη δημιουργία ενός ρόλου, ενώ οι ηθοποιοί της Ευτυχίας, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Θάνος Τοκάκης, θα αναδείξουν τη δυναμική του σώματος στην ερμηνεία. Οι σκηνοθέτιδες των ταινιών Cosmic Candyκαι Ηλεκτρικός Κύκνος, Ρηνιώ Δραγασάκη και Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, θα ψάξουν ομοιότητες και διαφορές μέσα από τον παραπλανητικό καθρέφτη του Σινεμά τους. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Απόστρατου, Ζαχαρίας Μαυροειδής, θα θέσει την αφηγηματολογία στην υπηρεσία του σεναρίου. Οι σκηνοθέτες των ταινιών Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες και Χειροπαλαιστής, Μαριάννα Οικονόμου και Γιώργος Γούσης, θα αναζητήσουν την αλήθεια και το ψέμα στο ντοκιμαντέρ. Ο σκηνοθέτης του Heatwave, Φωκίων Ξένος, θα μοιραστεί τις τεχνικές  του animation που χρησιμοποίησε στην ταινία του. Οι μουσικοί και ο μοντέρ της Winona, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Νίκος Πάστρας, θα εξερευνήσουν τη σχέση εικόνας και μουσικής, ενώ η διευθύντρια φωτογραφίας του Ζίζοτεκ, Χριστίνα Μουμούρη θα φέρει το δικό της φως στο σκοτάδι. Συντελεστές της Ευτυχίας, οι σκηνογράφοι Μιχάλης Σαμιώτης και Γιάννης Παπαδόπουλος, η ενδυματολόγος Χρύσα Σερδάρη, συνεργάτις της αείμνηστης Ιουλίας Σταυρίδου, και η μακιγιέζ Δήμητρα Γιατράκου, θα αποκαλύψουν τα πολύτιμα εργαλεία της δουλειάς τους. Οι ηχολήπτες, σχεδιαστές και μιξέρ ήχου της Ευτυχίας, Νίκος Μπουγιούκος, Άρης Λουζιώτης και Κώστας Βαρυμποπιώτης, θα παρουσιάσουν την εξέλιξη του κινηματογραφικού ήχου, και τέλος, οι υπεύθυνοι για τα σπέσιαλ και τα οπτικά εφέ του Cosmic Candy, Γιώργος και Ρούλης Αλαχούζος, Γιάννης Αγελαδόπουλος και Γιώργος Φουκαράκης, θα αναπτύξουν τη συνεργασία των φυσικών και των ψηφιακών εφέ.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.hellenicfilmacademy.gr.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ