Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαδικτυακές συναντήσεις και τον Μάρτιο στο MOMus

Τέταρτος κύκλος για το «Together We Look / Μαζί Βλέπουμε»

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

 

Οι δια ζώσης επισκέψεις στα μουσεία απαγορεύονται αυτό το διάστημα λόγω της πανδημίας όμως το MOMus συνεχίζει την διαδικτυακή του δραστηριότητα και μας καλεί να πάρουμε μέρος στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος του «Together We Look / Μαζί Βλέπουμε». Οι εγγραφές στις διαδικτυακές συναντήσεις άρχισαν και στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι Διευθύνσεις του φορέα, με βασική επιδίωξη τη συμμετοχή στον διάλογο γύρω ή με αφορμή έργα, κινήματα, είδη τέχνης και καλλιτέχνες.

ΤΙ θα περιλαμβάνει; Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-3 Μαρτίου19:00

ANTHROPAUSE. ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΡΟΗ

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης / Φιλοξενούμενη φωτογράφος: Αλεξία Πρασσά

Με αφετηρία τα έργα της Αλεξίας Πρασσά και τη συμμετοχή της στην ομότιτλη έκθεση, οι συμμετέχοντες στην διαδικτυακή συνάντηση θα μάθουν για τα εκθέματα, συνομιλώντας με την ίδια τη δημιουργό.

-5 Μαρτίου19:00

ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Έργα τέχνης από τη Συλλογή Κωστάκη και ειδικότερα από την έκθεση «UtopiaRevisited» αποτελούν το μέσον πλοήγησης στη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης.

-9 Μαρτίου 19:00

ΗΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Πρωτότυπες ηχητικές εγκαταστάσεις και γλυπτά, αυτοσχέδιες κατασκευές και διαδραστικά περιβάλλοντα συνθέτουν ένα άκρως πρωτότυπο πλαίσιο για αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών.

-11 Μαρτίου19:00

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι στη σύγχρονη τέχνη των συλλογών του πρώην Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

-12 Μαρτίου19:00

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Σε αυτή την συνάντηση οι θεατές θα μάθουν για έργα από τις συλλογές του MOMusσημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν και εργάστηκαν στο Παρίσι, όπως οι Μάριος Πράσινος, Ντίκος Βυζάντιος, Κώστας Κουλεντιανός, Φιλόλαος (Τλούπας), Νίκος Κεσσανλής, Δανιήλ (Παναγόπουλος) και Ιάσονας Μολφέσης.

-Τρίτη 16 Μαρτίου19:00

JUSTABOWLOFCHERRIESΣΤΟΔΙΑΣΤΗΜΑ

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Με αφορμή την ομώνυμη έκθεση που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης το 2019 το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών ετοίμασε μια διαδικτυακή συνάντηση, με τον επιμελητή της Νικόλα Βαμβουκλή και με εφόδια τα αντικείμενα που θα έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα έργα των Laurie Anderson, Julien Blaine, Gary Colclough, Χρήστου Δεληδήμο, Kiluanji Kia Henda, Tamara MacArthur, Γιώργου Μαραζιώτη, Andrea Pugiotto, Virginia Russolo, Federica Sasso, Helge Skodvin και Julius von Bismarck.

-17 Μαρτίου 19:00

ANTHROPAUSE. ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΡΟΗ

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης / Φιλοξενούμενος φωτογράφος: Σάββας Κόης

Ο Σάββας Κόης συμμετέχει στην ομότιτλη έκθεση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Με αφετηρία τα έργα του και τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση, οι συμμετέχοντες στην διαδικτυακή συνάντηση θα περιδιαβούν την έκθεση, συνομιλώντας με τον ίδιο τον δημιουργό.

-26 Μαρτίου19:00

OTAKISΣΤΟ MOMus

«TogetherWeLook / Μαζί Βλέπουμε» στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά

Με αφορμή την επερχόμενη έκθεση «Takis-Ενεργειακοί Τόποι»στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα, τα έργα του διεθνούς Έλληνα εικαστικούTakis (Παναγιώτης Βασιλάκης, Αθήνα, 1925-2019) -δωρεά του Αλέξανδρου Ιόλα στο τότε Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης- βρίσκονται στον πυρήνα της διαδικτυακής συνάντησης του μουσείου.

momoys_2.jpg

Οδηγίες

H συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό. Απαιτείται προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Φόρμα συμμετοχής στο TOGETHER WE LOOK #4 (google.com)ή στο email [email protected]

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώνουν τον τίτλο και την ημερομηνία της συνάντησης που τους ενδιαφέρει, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και emailεπικοινωνίας, ώστε στη συνέχεια να λαμβάνουν το σχετικό υλικό.

Βασική προϋπόθεση η σύνδεση στο διαδίκτυο, σε πλατφόρμα zoom.

Μέγιστος χρόνος διάρκειας: 2:30 ώρες. Όλες οι συναντήσεις ξεκινούν στις 19:00.

Για να μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, προτείνεται ως μέγιστη συμμετοχή οι τέσσερις(4) συναντήσεις.

Πληροφορίες-διευκρινίσεις: [email protected]

Συντονισμός: Εύη Παπαβέργου, Χριστίνα Παπαϊωακείμ Επιμέλεια: Δόμνα Γούναρη, Μαρία Κοκορότσκου, Ελένη Κωτσαρά, Αρετή Λεοπούλου, Θοδωρής Μάρκογλου, Θούλη Μισιρλόγλου, Γιάννης Μπόλης, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Κατερίνα Σύρογλου, Μαρία Τσαντσάνογλου, Συραγώ Τσιάρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας αν χρειαστεί» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
ΥΠΕΞ σε Άγκυρα: «Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο»