Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Με σημαίες, στολές και μουσική τιμά την 25η Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής

Θεσσαλονίκη: Με σημαίες, στολές και μουσική τιμά την 25η Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εορταστικός ο διάκοσμος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμά με ένα ξεχωριστό τρόπο την 25η Μαρτίου που φέτος σηματοδοτεί την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Οι 24 φωτιστικοί ιστοί της πλατείας ανάμεσα στα κτήρια Μ1 και Μ2 έχουν σημαιοστολιστεί με την Ελληνική σημαία, δίνοντας ένα άλλο τόνο στην όψη των 2 κτιρίων. Παράλληλα 4 παραδοσιακές στολές τσολιάδων περιμένουν τους επισκέπτες στις βιτρίνες του Μεγάρου.  Οι στολές παραχωρήθηκαν από τις Βορεάδες (Χορευτικός Όμιλος  Καλαμαριάς) ενώ τα ομοιώματα  από το Λαογραφικό και Εθνολογικό  Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης.

Τέλος σε συμπαραγωγή με την  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, οι δύο φορείς τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με μία πανηγυρική συναυλία, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 22:00. Η συναυλία περιλαμβάνει έργα  Διονύση Λαυράγκα, Μανώλη Καλομοίρη και Μπετόβεν ενώ την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόβλημα σε android κινητά: «Πέφτουν» εφαρμογές - Πώς θα το διορθώσετε

Συγκλονίζει γυναίκα θύμα του 38χρονου βιαστή στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)