Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Οι 63High στο Eightball

Στο πλαίσιο των συναυλιών STAGESA/LIVE

Το STAGES A/LIVE εκπέμπει και πάλι από τη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 4Απριλίου, στις 21:00, οι 63 High παίζουν στο Eightball και μας χαρίζουν μια συναυλία που θα μας θυμίσει όλα εκείνα που μας λείπουν έναν χρόνο τώρα. Τραγούδια που πηγάζουν από την καθημερινότητα και μιλούν για τους ανθρώπους γύρω μας, εκείνους που έφυγαν, αλλά και εκείνους που θα έρθουν, ήχος που μεταδίδεται στο κοινό και ηλεκτρίζει ακόμη και μέσα από τις οθόνες μας, στο YouTubeChannel του Ιδρύματος Ωνάση, με μια συναυλία κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή.

Ξεκίνησαν την πορεία τους πριν από σχεδόν 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με επιρροές από την τζαμαϊκανική reggae, το βρετανική ska και τον  punk-funk ήχο της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Με τις αρχές της DIY κουλτούρας βαθιά ριζωμένες μέσα τους, από τα τέλη των 90s οι 63 High έχουν κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες live μπάντες των μουσικών ιδιωμάτων που υπηρετούν, έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες συναυλίες, εντός κι εκτός συνόρων: σε μικρά venues και μεγάλα φεστιβάλ, πότε μόνοι τους και πότε στο πλευρό γκρουπ-θρύλων.

Το Eightball είναι ένας ακόμη ιστορικός συναυλιακός χώρος που άλλαξε εντελώς τη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το 2006 έως σήμερα, οι δύο σκηνές του έχουν φιλοξενήσει αμέτρητους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας στο κοινό αναρίθμητες συναυλίες,parties, μουσικά events και στηρίζοντας κάθε μορφή έκφρασης και πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη σκηνή του Eightball έχουν ανέβει ιστορικά ονόματα, όπως οι Nightstalker, OrangeGoblin, RottingChrist, SepticFlesh, Pavlov’sDog, V.I.C., Moonspell, Primordial, PlanetofZeus, 1000mods, Sodom, ΒadMovies, 2002GR, 12ος Πίθηκος και άλλα.

Ασταμάτητο, κεφάτο, ακούραστο και πάντα σε εγρήγορση, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, το Eightball συμβάλλει διαρκώς στην ανάπτυξη της περιοχής προσελκύοντας αναρίθμητους επισκέπτες στα 15 χρόνια λειτουργιάς του. Από τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και τις δύο ανεξάρτητες αίθουσες του Eightball, όλοι μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Από τηνdisco των 80s στην κορεάτικη pop και το darkwave, στο rock των 70s και το ακραίο metal.

Η τελευταία συναυλία στο Eightball πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

63high2.jpg

Ο συναυλιακός χώρος ξανάνοιξε σχεδόν έναν χρόνο μετά,για να υποδεχτεί τους 63High, που σχηματίστηκαν στη Θεσσαλονίκητο 1997. Μετά την πρώτη τους συναυλία στην Επανομή της Θεσσαλονίκης και πολλές πρόβες, το 1998 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο "Fight, FightorCelebrate". Στις δύο δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι 63High έχουν εμφανιστεί ζωντανά, δίνοντας αμέτρητες συναυλίες, σε σχολεία, κάμπινγκ, extremesportssites, πάρκα, μπαρ, κλαμπ και, φυσικά, σε μεγάλα φεστιβάλ όπως τα Ireon Festival, StreetMode Festival και Rockwave Festival, ενώ έχουν κάνει και μία περιοδεία στην Ευρώπη. Ως μια από τις πιο συναρπαστικέςlive ελληνικές μπάντες της εναλλακτικής σκηνής, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά σημαντικά και διεθνώς αναγνωρισμένα συγκροτήματα του είδουςτους, όπως οι SexPistols, Ska-P, Losde Abajo, Sublime, Toasters, Meteors, Jayathe Cat, NoFunAtAll, Aggrolites, OiPolloi, LeftoverCrack, AWilhelmScream και άλλοι. Είναι από τις πιο σημαντικές ενεργές και δημοφιλείς μπάντες του είδους ska-punk της τρίτης γενιάς στην Ελλάδα.Το γκρουπ έχει ακολουθήσει τη δική του πορεία, αυτοχρηματοδοτούμενο, τυπώνονταςκασέτες, τέσσερα CD και έναβινύλιο, και ηχογραφώντας στο δικό τους στούντιο. Για το 2021-22 έχουν προγραμματίσει μια σειρά βινυλίων με καινούριο υλικό.

Το STAGESA/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTubeChannel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό, ψηφιακό worldtour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος, και σημεία αναφοράς τοGagarin 205, το AnClub και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ