Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σταύρος Σιόλας: «Η μουσική μάς θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι»

Ο γνωστός τραγουδιστής έρχεται για μια συναυλία στην Πλαζ Αρετσούς

Συνέντευξη στην Λεμονιά Βασβάνη

 

Ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει στην πόλη που αγάπησε και αγαπήθηκε μέσα από το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης! Με τραγούδια όπως της Άρνης το νερό, το Γεροπλάτανο, τα Διόδια,το Κάθε φορά, το Χωρίς εσένα αλλά και το πρόσφατο Σαν Χουάν από τον καινούργιο δίσκο «Φωνές θιάσου» αλλα και με τη χαρακτηριστική του φωνή, ετοιμαζει μια παράσταση για την Πέμπτη 15 Ιουλίου στην Πλαζ Αρετσούς. Με αφορμή αυτό το live μίλησε μαζί μας για το νέο δίσκο, αλλά και για τη μουσική που όπως είπε «μας θυμίζει πως δεν είμαστε μόνοι».

 

-Μέσα στην περίοδο της καραντίνας κυκλοφόρησε ο τελευταίος σας δίσκος «Φωνές θιάσου». Μιλήστε μας γι’ αυτή την δουλειά; Πώς προετοιμαστήκατε; Πώς επιλέξατε τις συνεργασίες που περιλαμβάνει;

-Είναι μου δουλειά που ξεκίνησα να ετοιμάζω σιγά σιγά μετά τα «Διόδια». Είμαι περήφανος γι’ αυτό το δίσκο και τον αγαπώ πολύ! Έχει 9 τραγούδια εκ των οποίων μοιράζομαι τα 8 με σημαντικούς τραγουδιστές γιατί με γοητεύει πάντα να προσκαλώ τους κόσμους των άλλων να πλουτίσουν τον δικό μου κόσμο! Τα ίδια τα τραγούδια μου υπέδειξαν τους ερμηνευτές τους μέσα απ’ το ύφος και την ατμόσφαιρά τους!

siolas_album.jpg

-Τι είναι αυτό που σας εμπνέει;

-Δεν είναι συγκεκριμένο. Τώρα πια που δεν γράφω εγώ αντλώ την έμπνευση μου από κάποιο στίχο που θα με συγκινήσει επειδή άγγιξε κάτι μέσα μου. Συνήθως είναι κάτι που αναδεικνύει κάποια ευαισθησία ή καταδεικνύει κάποια παραμελημένη ομορφιά! Και φυσικά ο έρωτας και οι σχέσεις των ανθρώπων!

 

-Πότε, πού και πώς μπήκε η μουσική στη ζωή σας;        

-Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ χωρίς μουσική. Αλλά αν εννοείτε επαγγελματικά από το 2002 που κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος.

siolas3.jpg

-Η Θεσσαλονίκη συνδέεται και με το Φεστιβάλ Τραγουδιού από το οποίο είχατε βρει νικητής. Τι θυμάστε από εκείνη την βράβευση; Πόσο σας βοήθησε;

-Θυμάμαι την έκπληξη και τον ενθουσιασμό. Ήταν σα να συμβαίνει σε κάποιον άλλο. Θυμάμαι επίσης πως τις επόμενες μέρες με αναγνώριζαν ξαφνικά όλοι στο δρόμο και στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης κι ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο! Θεωρώ ότι βοήθησε να στεριώσει βαθιά μες στην καρδιά του κόσμου ένα τραγούδι που παραμένει ακόμα ζωντανό όπως της «Αρνης το νερό» και μένα μαζί του!

 

-Τι θα ακούσουμε επί σκηνής;

-Θα ακούσουμε προφανώς τα γνωστά δικά μου τραγούδια όπως τα «Διόδια», το «Γεροπλάτανο» το «Κάθε φορά» κ.α., αλλά και απ’ τον τελευταίο μου δίσκο όπως το «Σαν Χουάν»  και το «Φωνές θιάσου». Φυσικά θα πω και τραγούδια που αγαπώ σύγχρονων και παλιότερων δημιουργών όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου , ο Μάνος Λοΐζος αλλά και παραδοσιακά.

 

-Τον χειμώνα που μας πέρασε η εσωστρέφεια ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς. Ποιος ο ρόλος της μουσικής σε δύσκολες στιγμές;

-Η μουσική είναι πάντα εκεί για να μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι ενώ μας ταξιδεύει σε τόπους της καρδιάς και του μυαλού που δεν μπορούμε να βρεθούμε με τη φυσική μας παρουσία!

 

-Πείτε μας πέντε αγαπημένους σας δίσκους…

Ο μεγάλος ερωτικός Μάνος Χατζιδακις

Γρήγορα η ώρα πέρασε Νίκος Ξυδάκης

Μπλε ταινία Zbigniew preisner

Κέντρο Διερχομένων Νίκος Μαμαγκάκης

PORTISHEAD Portishead.

siolas2.jpeg

Πληροφορίες

Πλαζ Αρετσούς, Καλαμαριά, 15.7.21. Ώρα προσέλευσης: 20:00, Ώρα έναρξης 21:00.

Πρόσβαση: Γραμμή 5 ΟΑΣΘ στάση Καμινίκια, μεγάλος χώρος parking.

Είσοδος: 12€. Προπώληση: viva.gr, Wind, My market, Metro, Bp, Eko, Shell.

Κρατήσεις: Τηλεφωνικά: 2310.510081. Αποστολή στο inbox της σελίδας Summer In The City SKG Festival με το ονομα σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική: Ποιες περιοχές σάρωσε η κακοκαιρία - Που έπεσε πολύ νερό
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές στη χώρα - Που καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική: Ποιες περιοχές σάρωσε η κακοκαιρία - Που έπεσε πολύ νερό