Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η προπώληση για τη συναυλία των Tiger Lillies

Θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Οι σαγηνευτικοί και ανατρεπτικοί TigerLillies, έρχονται στη Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια. Το διάσημο punk/streetopera τρίο επιστρέφει με μία μοναδική παράσταση, με τίτλο “TheCrackοfDoomandotherquarantinetales”, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Η προπώληση ξεκίνησε, με earlybird εισιτήρια με έκπτωση  .

Οι TigerLillies αιχμαλωτίζουν μουσικά τον πόνο και την ανοησία ενός κόσμου σε lockdown. Οι καλλιτέχνες της εναλλακτικής όπερας δημιούργησαν ένα άλμπουμ σε 2 μέρη, που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Το Lp“Covid-19 II” κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Bandcamp την Παρασκευή 5 Ιουνίου, και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, τα τραγούδια“LockdownBlues”, “CareHome”,“PoorManKiller” και“Don’tDrinkBleach”.

Ο τραγουδιστής της μπάντας και τραγουδοποιός MartynJacques εξηγεί:“Το πρώτο μέρος είναι πολύ πιο αστείο από το δεύτερο.Νομίζω ότι η όλη ιδέα ήταν πραγματικά αστεία.Στο δεύτερο, γίνεται πιο στενόχωρο γιατί είχαν πλέον πεθάνει περισσότεροι άνθρωποι.”Στα πλάνα τους για τη συνέχεια είναι η εξέλιξη αυτού του κύκλου τραγουδιών σε μια παράσταση-αποτύπωση του θρήνου, της σύγχυσης αλλά και της ανοησίας που συνδέονται με την πανδημία.

Ο κόσμος των TigerLillies είναι αλλόκοτος και μεταβαλλόμενος. Έχει στιγμές βαθιάς θλίψης, αδυσώπητων αστείων και απέραντης ομορφιάς. Ο χαρισματικός ηγέτης τους, MartynJackques, με μια φωνή καταρράκτη συναισθημάτων, δίνει το βασικό στίγμα με τη συγκλονιστική ερμηνεία του.Οι ίδιοι έχουν περιγράψει τον ήχο τους ως “μπρεχτική όπερα”, αντλώντας έμπνευση από τη  “μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου, που ακουμπά την αγνή πλευρά ενός ιδιόρρυθμου μιούζικαλ”. Όπως έχει γραφτεί και στον Τύπο, πρόκειται για ένα κολασμένο βαριετέ εξίσου επηρεασμένο από τον BertoltBrecht, τον KurtWeill, την τσιγγάνικη μουσική και το θέατρο του δρόμου.

Οι TigerLillies δεν σταματούν να σοκάρουν, να εκπλήσσουν και να διασκεδάζουν. Είναι κάτι που κάνουν εδώ και 30 χρόνια, πλέον, και ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν γι’ ακόμα περισσότερα. Το σίγουρο είναι πως μέσα σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα, η σχέση που έχουν χτίσει με το ελληνικό κοινό μόνο τυχαία δεν είναι.H Ελλάδα έχει γίνει ένα δεύτερο σπίτι για τους TigerLillies, με τη μπάντα να έχει δώσει πολλές παραστάσεις (μεταξύ των οποίων και οι μεγάλες επιτυχίες TheTigerLilliesCircus και Freakshow) σε ολόκληρη τη χώρα.Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν επί σκηνής είναι σκοτεινή, αλλόκοτη και μεταβαλλόμενη, με στιγμές βαθιάς θλίψης, πικρόχολου μαύρου χιούμορ και απέραντης ομορφιάς.

Χρήσιμα
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α, Τμήμα 1: 27€(21€ earlybird)
Ζώνη Α, Τμήμα 2: 25€(20€ earlybird)
Ζώνη Β, Τμήμα 1: 22€(17€ earlybird)
Ζώνη Β, Τμήμα 2: 20€(16€ earlybird)
Ζώνη Γ, Κερκίδα: 17€(13€ earlybird)

Earlybird εισιτήρια: έκπτωση στα πρώτα 300 εισιτήρια.
Η προσφορά ισχύει έως τις11/9 εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα.

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Σεβόμενοι τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι θέσεις είναι περιορισμένες για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.
  • Η συναυλία είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δεν απαιτείται rapidtest, selftest ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας και σε όλους τους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ