Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 8000 θεατές στο Reworks 2021

Συνολικά παρουσιάστηκαν 25 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε 6 διαφορετικές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το reworks 2021 που ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Η 17η, ξεχωριστή, έκδοση του φεστιβάλ, μας χάρισε σπουδαίες συγκινήσεις και σπάνιες εμπειρίες μουσικής και εικόνων που θα μείνουν αξέχαστες.

Δύο χρόνια μετά την τελευταία φυσική διοργάνωση και αφού το 2020 μεσολάβησε η διαδικτυακή έκδοση του φεστιβάλ μέσω της πλατφόρμας reworksconnekt, το reworks βγήκε μπροστά, φώναξε επανεκκίνηση, διοργανώθηκε φυσικά και  ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας. Tηρώντας τα μέτρα πρόληψης του covid-19, το φεστιβάλ προσπάθησε και πέτυχε να καλύψει το κενό της έλλειψης της ανθρώπινης επαφής και του χορού, δημιουργώντας περιεχόμενο γεμάτο ήχους και εικόνες, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες.  Ειδικά πρότζεκτ για το reworksπαρουσιάστηκαν από εμβληματικούς  διεθνείς καλλιτέχνες. Ενώ για πρώτη φορά ο εμβληματικός και επιβλητικός χώρους του Κυβερνείου –Παλατάκι, άνοιξε την πύλη του,  φιλοξενώντας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σύγχρονο πολιτιστικό περιεχόμενο.

reworks4.jpg

Συνολικά στις 4 ημέρες του reworks τις δράσεις του επισκέφθηκαν περισσότεροι από 8.000 φίλοι, σε μια ομολογουμένως συγκινητική ανταπόκριση, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους, χαροποιώντας μας ιδιαίτερα με το γεγονός ότι απόλαυσαν την διοργάνωση και επιβράβευσαν τους καλλιτέχνες με το χειροκρότημα και τη ζεστασιά τους.

reworks3.jpg

Συνολικά παρουσιάστηκαν 25 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε 6 διαφορετικές τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης με αποκορύφωμα τον εμβληματικό χώρο στο Κυβερνείο (Παλατάκι) με καλεσμένους ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, JeffMills, MaxCooper, ChristianLöffler και Grandbrothers μεταξύ άλλων.

Την πρώτη ημέρα του reworks, ο JeffMills πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από σχεδόν 15 χρόνια. Στον εμβληματικό χώρο του Κυβερνείου.  Μαζί με τον Jean-PhiDary μας χάρισαν μια σπάνια μουσική εμπειρία, με τους διαδοχικούς αυτοσχεδιασμούς και τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής να μπλέκονται ανάμεσα σε τζαζ ρυθμούς, πιάνο, κοντραμπάσο, κρουστά κι όχι μόνο.  Λίγο πριν, ο HenrikSchwarz επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά για ποιο λόγο θεωρείται από τους  κορυφαίους liveperformerηλεκτρονικής μουσικής, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για την Ελλάδα και το reworks.

reworks2.jpg

Την δεύτερη ημέρα ένας μουσικός περίπατος, μια μουσική γιορτή  διοργανώθηκε με την συμμετοχή 5 σημείων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.  5 lineupsΕλλήνων καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης συνδυάστηκαν με διεθνείς συμμετοχές σε μια δράση που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και κράτησε μέχρι το πρωί.

Ακολούθησε το Σάββατο με τον MaxCooper και το μοναδικό οπτικοακουστικό show με ειδικές προβολές στους τοίχους του Παλατιού συγχρονισμένες σε πραγματικό χρόνο με τους live ηλεκτρονικούς ήχους του εξαιρετικού Iρλανδού καλλιτέχνη.

reworks.jpg

Το reworks έριξε την αυλαία του με τρόπο εντυπωσιακό. Ο ChristianLöffler σε ένα ρεσιτάλ βαθιά συναισθηματικών και χορευτικών ήχων, μας δημιούργησε την απαραίτητη ψυχική ανάταση που χρειαζόμασταν. Στη συνέχεια οι Grandbrothers δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό showεπι σκηνής, βασισμένο σε ένα σύγχρονο διάλογο ανάμεσα στο πιάνο και σε ηλεκτρονικά μηχανήματα , παράγοντας έναν  ασυναγώνιστο ήχο. Δυο άνθρωποι που ερμηνεύουν σαν μια ολόκληρη ορχήστρα. Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος ήταν η καλύτερη επιβράβευση  για όλες τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ.

«Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές και φορείς, τους χώρους που μας εμπιστεύθηκαν στο φετινό μας όραμα. Ευχαριστούμε πολύ τους επισκέπτες μας μέσα από την καρδιά μας για την στήριξη σε αυτή την προσπάθεια με την παρουσία και με τα θερμά λόγια. Μια εμπιστοσύνη η οποία σημαίνει πολλά για εμάς. Ελπίζουμε το 18ο reworks που θα συμβεί τον επόμενο Σεπτέμβριο, να μας βρεί ξανά μαζί αυτή τη φορά κοντά ο ένας με τον άλλο, ακόμη πιο κοντά, χορεύοντας», αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Σκυτάλη παίρνει αυτό το Σαββατοκύριακο το reworksagora, το φόρουμ ιδεών και απόψεων,  στις 2&3 Οκτωβρίου στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S). Εκεί θα γίνουν συζητήσεις ενώ θα μπορέσουμε να ακούσουμε εκ νέου μουσική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος εποχής για τον κορωνοϊό – Η μεγάλη αλλαγή για όσους είδαν θετικό κρούσμα
Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι απαραίτητη η καραντίνα για όσους εκτέθηκαν στον ιό, αλλά δεν έχουν...
Τέλος εποχής για τον κορωνοϊό – Η μεγάλη αλλαγή για όσους είδαν θετικό κρούσμα