Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ambassador της Αγοράς του 62oυ ΦΚΘ

Μια πρώτη ματιά στο τι θα περιλαμβάνει η Αγορά

Με πρέσβη τον παρουσιαστή, ηθοποιό και δημοσιογράφο Φώτη Σεργουλόπουλο, αλλά και με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν το ελληνικό σινεμά, η Αγορά του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021) ετοιμάζεται να υποδεχτεί ξανά την εγχώρια και διεθνή κινηματογραφική αγορά στη Θεσσαλονίκη, μετά την περσινή επιτυχημένηδιαδικτυακή διοργάνωσή της.

O Φώτης Σεργουλόπουλος σπούδασε υποκριτική σε Ελλάδα και Γαλλία, δούλεψε από νεαρή ηλικία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ενώ από το 1996 άρχισε να εργάζεται τόσο ως δημοσιογράφος (ΚλικStatus, Time Newsweek) όσο και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Το 1997, ξεκίνησε τη μακρά καριέρα του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών και έγινε από την πρώτη στιγμή ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του τηλεοπτικού κοινού. Αυτή τη χρονιά, είναι υπεύθυνος μιας σειράς podcast στη LiFO με τίτλο «Τελικά καλά τα κατάφερες», όπου παρουσιάζει πορτρέτα ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο. Με την ιδιότητά του στον χώρο του podcast συμμετείχε τον Μάρτιο του 2021 και σε ένα masterclass για τα podcast που διοργάνωσε διαδικτυακά το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης, ως ιδιοκτήτης στο εστιατόριο «Artisanal» και στο club «Shamone». Παραμένει, ωστόσοπάντα, ένας φανατικός και πιστός σινεφίλ, παρακολουθώντας τους νέους κινηματογραφιστές και το έργο τους.

Ως ambassador της Αγοράς στο 62ο Φεστιβάλ ο Φώτης Σεργουλόπουλος θα προωθήσει τις σημαντικές διεργασίες μέσα από τις οποίες προκύπτει το σινεμά του αύριο, φροντίζοντας παράλληλα να επικοινωνήσει σε δημιουργούς, δημοσιογράφους, καθώς και στο ευρύ κοινό, τον σημαντικό ρόλο της Αγοράς.

Και στη φετινή διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, η Αγορά του Φεστιβάλ στηρίζει το ελληνικό σινεμά, διοργανώνοντας νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές και εφόδια στους νέους επαγγελματίες του σινεμά. Παράλληλα, φιλοξενεί μια σειρά από συναρπαστικές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές και καλεσμένους. Με μια πρώτη συνοπτική ματιά, η Αγορά του 62ου ΦΚΘ:

●Διοργανώνει εργαστήριο casting directors, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, που απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς από την Ελλάδα.

●Εγκαινιάζει τη νέα πρωτοβουλία Agora Short Film Lab, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και το Clermont-Ferrand International Short Film Festival, στην οποία κορυφαίοι επαγγελματίες του σινεμά δίνουν πολύτιμες συμβουλές στους βραβευμένους σκηνοθέτες της Δράμας και του Κλερμόν-Φεράν.

●Συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση Meet the Future, που θα είναι αφιερωμένη στο μοντάζ.

●Υποδέχεται 14 νέα πρότζεκτ στο Crossroads Co-Production Forum, 2 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα.

●Καλωσορίζει 8 νέα πρότζεκτ στο Works in Progress, 2 εκ των οποίων προέρχονται από την Ελλάδα.

●Φιλοξενεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση Thessaloniki Locarno Industry Academy, μια συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

● Εντάσσει για μια ακόμη χρονιά στις δράσεις της το πρόγραμμα mentoring του EWA (Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Δίκτυο Γυναικών)

●Παρουσιάζει μια σειρά από συναρπαστικές συζητήσεις στο πλαίσιο των Agora Talks

 Επίσης στο πλαίσιο της Αγοράς η εικαστικός Λουκία Αλαβάνου, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 59η Μπιενάλε Βενετίας το 2022, θα δώσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μια γεύση από το έργο της που θα δούμε στη Βενετία και το οποίο έχει καθαρά κινηματογραφικό χαρακτήρα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το έργο της Αλαβάνου με τίτλο Στον δρόμο για τον Κολωνό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί πριν την προβολή των 6 μικρού μήκους ταινιών της, που φέτος εντάσσονται στο spotlight του τμήματος >>Film Forward.

Η Αγορά του ΦΚΘ, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA και στην οποία δίνονται βραβεία σε υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2021. Η ψηφιακή βιντεοθήκη της Αγοράς επιστρέφει, σε συνεργασία με την επαγγελματική πλατφόρμα Cinando, και προσφέρει σε διαπιστευμένους επαγγελματίες την ευκαιρία να παρακολουθούν online περισσότερες από 150 επιλεγμένες ταινίες από την Αγορά και από το πρόγραμμα της 62ης διοργάνωσης (ανάλογα με την έγκριση του εκάστοτε δικαιούχου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
O Υπουργός Άμυνας είχε επαφές με τους ομολόγους του της Γαλλίας Σεμπστιέν Λεκορνού, της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ, του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν...
Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο