Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η 7η Συμφωνία του Μπετόβεν από την Κ.Ο.Θ.

Σε μια συναυλία που γίνεται σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 Ώρα 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την αριστουργηματική ‘Έβδομη Συμφωνία’ του Μπετόβεν, ένα έργο με άκρατη ενέργεια και συναρπαστικές εναλλαγές συναισθημάτων, που έχει χαρακτηριστεί από τον Βάγκνερ ως ‘η αποθέωση του χορού’, ενώ προκαλεί μέχρι και σήμερα συζητήσεις στους ειδικούς σχετικά με τα πολλαπλά της μηνύματα. Διευθύνει ο ανερχόμενος Άγγλος αρχιμουσικός Leo McFall.

Το πρόγραμμα ξεκινά με την ατμοσφαιρική ουβερτούρα ‘Το Παραμύθι της Όμορφης Μελουζίνας’ που ο Μέντελσον έγραψε ως δώρο γενεθλίων για την αγαπημένη του αδερφή Φάνι και συνεχίζεται με τις ‘Νησιώτικες Ζωγραφιές, για βιολί και ορχήστρα’ του Μανώλη Καλομοίρη, σε επεξεργασία μουσικού υλικού του Γιάννη Τσελίκα (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής), που ερμηνεύει ο διακεκριμένος Ελληνο-Ιάπωνας βιολονίστας Νώε Ινουί.

Η Κ.Ο.Θ. αναδεικνύει σε παγκόσμια πρώτη το έργο αυτό του ιδρυτή της Εθνικής μας Σχολής, όχι μόνο με την εκτέλεσή του στη συναυλία αυτή, αλλά και με την ηχογράφηση που προηγήθηκε την περασμένη άνοιξη, με τον ίδιο σολίστα, με σκοπό την κυκλοφορία του, μαζί με μία σειρά έργων Ελλήνων συνθετών που ηχογραφεί φέτος η Κ.Ο.Θ..

Μία συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Διευθυνση ορχήστρας: Leo McFall

Βιολί: Noé Inui

Πρόγραμμα:

Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι: Εισαγωγή ‘Το Παραμύθι της Όμορφης Μελουζίνας’, έργο 32

Μανώλης Καλομοίρης: Νησιώτικες Ζωγραφιές, για σόλο βιολί και ορχήστρα

Επιμέλεια μουσικού υλικού: Γιάννης Τσελίκας (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής)

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92                  

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη 20 €, Πλατεία 15 €, Θεωρεία/Εξώστης 10 €, Μειωμένο 5€.

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλη Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Β. Ελλάδος

Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου  www.tsso.gr

Πληροφορίες: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73, τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-16:00) , www.tsso.gr

Συναυλία Covid Free

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο χώρο:
 
- Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή
- Πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν

Συνδυαστικά με
- Αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπείας
 
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή, που σαρώνονται ηλεκτρονικά στην είσοδο μέσω ειδικής εφαρμογής.
Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Οι ανήλικοι θεατές έξι (6) έως έντεκα (11) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
 

Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ