Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Εργαστήριο Ελεύθερου Σχεδίου Ενηλίκων» στο Τελλόγλειο - Έναρξη εγγραφών

Σε ποιούς απευθύνονται τα μαθήματα και πότε θα γίνουν

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον εαρινό κύκλο του εργαστηρίου ελεύθερου σχεδίου για ενήλικες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Τα μαθήματα, απευθύνονται σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ικανότητες τους στο ελεύθερο σχέδιο και να εισαχθούν στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας, πάντα με στοχευμένη καθοδήγηση, εστιασμένη στις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα.

Θα υλοποιηθούν δυο εργαστήρια, το πρώτο αφορά σε νέους συμμετέχοντες δίχως κάποια σχεδιαστική εμπειρία, ενώ το δεύτερο, αφορά σε πιο προχωρημένους συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν εξασκηθεί σε ογκοπλασία και μετρήσεις.

Στο εργαστήριο των αρχαρίων, θα αναλυθούν με απλό τρόπο οι βασικές αρχές του ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές και τους τρόπους μετρήσεων, αναλογιών και ογκοπλασίας. Σκοπός είναι να απελευθερωθεί το «μάτι» και το «χέρι» ώστε να παραμείνει μόνο η αγάπη για τη δημιουργία και τη ζωγραφική.

Στο εργαστήριο των προχωρημένων, θα αναλυθεί με απλό τρόπο η θεωρία χρώματος και οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε διαφορετικά υλικά, με στόχο την εξοικείωσή τους με τη χρήση χρώματος στη ζωγραφική.

Η σχεδίαση γίνεται σε χαμηλά καβαλέτα εντός του εκθεσιακού χώρου και στο εργαστήριο της αυλής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν το δικό τους καβαλέτο. Παρέχονται οι κόλλες σχεδίασης και τα υγρά χρώματα. Οι συμμετέχοντες (αρχάριοι), θα πρέπει να έχουν τα δικά τους προσωπικά είδη σχεδίου όπως μολύβια/κάρβουνα, τάβλες σχεδίασης, σβηστήρα. Οι προχωρημένοι συμμετέχοντες, θα πρέπει να έχουν επιπρόσθετα ένα σετ λαδοπαστέλ.

· Τμήμα αρχαρίων: Κυριακή 13:30-15:30 | Κόστος: 100€ για 11 δίωρες συναντήσεις

·Τμήμα προχωρημένων: Κυριακή 16:00-18:00 | Κόστος: 100€ για 11 δίωρες συναντήσεις

Έναρξη: 3 Απριλίου 2022 – Λήξη: 26 Ιουνίου 2022

**Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: 2310991614 και στο [email protected] (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00).

Εγγραφές έως την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Οι συναντήσεις γίνονται σε κλειστά τμήματα έως 13 άτομα. Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η εφάπαξ καταβολή των διδάκτρων. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών θα υπάρξει η δυνατότητα δημιουργίας και δεύτερου τμήματος, σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί. Δυνατότητα απεγγραφής, με πλήρη επιστροφή διδάκτρων ως και τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική η επίδειξη α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν, μαζί με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω, τα οποία θα προσκομίσετε κατά την είσοδό σας την πρώτη μέρα διεξαγωγής του εργαστηρίου. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης - Το αντίο του ΚΘΒΕ

Ανατροπή για τα self τεστ στα σχολεία – Πόσα θα χρειάζονται οι μαθητές

Υποψηφιότητες για βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης και Παιδικού Βιβλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Σε ετοιμότητα για το νέο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία
Στο λιμάνι του Βόλου ήδη βρίσκεται το αρματαγωγό «Ικαρία» ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς
Ένοπλες Δυνάμεις: Σε ετοιμότητα για το νέο κύμα κακοκαιρίας στη Θεσσαλία
Συγκλονίζει αρχιπυροσβέστρια στη Θεσσαλία: Έβλεπα το σπίτι του παππού να κατεδαφίζεται
«Ήταν δύσκολο πολύ να ισορροπήσεις ανάμεσα στη δουλειά και στην αγωνία για τους δικούς σου ανθρώπους και το ίδιο σου το σπίτι», εξηγεί η η...
Συγκλονίζει αρχιπυροσβέστρια στη Θεσσαλία: Έβλεπα το σπίτι του παππού να κατεδαφίζεται