Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτισμός

«Δημιουργώντας στην εποχή της κρίσης»

«Δημιουργώντας στην εποχή της κρίσης»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Εξάλλου χθες βράδυ εγκαινιάστηκε στον 6ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής η έκθεση Γλυπτικής, Video Art και Ζωγραφικής των Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας – Θεσσαλονίκης με θέμα «Doing in the Age of Crisis»-«∆ημιουργώντας στην εποχή της κρίσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχουν σε έκθεση οι δυο Σχολές Καλών Τεχνών των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Με αυτήν διακεκριμένοι δάσκαλοι της ζωγραφικής επιχειρούν αυτή να κάνουν την «δική τους διαμαρτυρία» για το τέλος της Εποχής του ∆ιαφωτισμού». Αντιτάσσονται στην διαφήμιση της πολιτικής και του Πολιτικού ρεπορτάζ με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο της Σχολής Καλών Τεχνών, Χαράκτη Ξένη Σαχίνη και τον Πρύτανη της Avώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργο Χαρβαλιά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα δημιουργών όπως οι Γ. Φωκάς, Γ. Γκολφίνος, Κυριάκος Μορταράκος, ενώ θα εκτεθούν και πρωτότυπα γλυπτά από αλουμίνιο του Γ.Τσόρα.

Ο Ελευθέριος Καλκάνης «έντυσε μουσικά» την εκδήλωση με μια μουσική σύνθεση δικής του έμπνευσης, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως, με εικόνες. Η έκθεση περιλαμβάνει Video Art, του διεθνούς φήμης Τάκη Ζαρδεβά, ενώ εκτίθενται και γλυπτά του Μιχαήλ Στρατή. Η πολύμορφη εικαστική, καλλιτεχνική αυτή σύνθεση, και επιμέλεια της έκθεσης φέρει την υπογραφή της Καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Τέχνης , της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας κας Ρεγγίνας Αργυράκη.

Μετά τα εγκαίνια στο Κεντρικό Αμφιθέατρο ο Πρύτανης και καθηγητής Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγκρίνης πρωταγωνίστησε στην “performance” με θέμα τον Φιλόσοφο Schopenhauer, της οποίας το λιμπρέτο συνέγραψε ο ίδιος. Το σχεδιασμό του φωτισμού και τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Βασίλης Αναστασίου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτισμός

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Νίκες της Ακρόπολης και το ανασκαφικό έργο του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα

Η αφρόκρεμα της φιλοσοφίας στην Αθήνα