-Μια νέα γκαλερί ανοίγει το φθινόπωρο στη Γλυφάδα (Αθήνα). Η Blender Gallery. Και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής δημιουργίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. “Ποδαρικό” θα κάνει η ομαδική έκθεση με τίτλο "moments of becoming» που θα διαρκέσει από 3 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου 2013. Περισσότερα στο: www.theblendergallery.com.
-Το περιοδικό «Εντευκτήριο» για να γιορτάσει τη συμπλήρωση των 100 τευχών του, προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Το απρόβλεπτο "Εντευκτήριο"». Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να το κάντε με μία φωτογραφία, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, σε ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi, που να δείχνει τεύχος ή τεύχη του Εντευκτηρίου «σε… απρόβλεπτη στάση ή θέση». Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση [email protected], ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα δημοσιευτούν σε προσεχές τεύχος του περιοδικού.
-Πέντε ταινίες του Λαρς Φον Τρίερ, προβάλλει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 13/8 το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν». Απόψε στις 21.00 και 23.00 θα προβληθούν «Οι ηλίθιοι», αύριο το «Europa» 21.00, 23.00, την Κυριακή 11/8 «Το στοιχείο του εγκλήματος» στις 21.00 και 23.00, τη Δευτέρα 12/8 το «Dogville – Director’s Cut» στις 21.30 και την Τρίτη 13/8 το «Χορεύοντας στο σκοτάδι» στις 20.45 και 23.05. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.
-Συνεχίζεται το Παγκόσμιο Φιλοσοφίας και σήμερα στις 6-8μμ θα γίνει στο «Λύκειο Αριστοτέλη» η ειδική συνεδρία με τίτλο η «Σημασία της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας σήμερα». Πρόκειται για μια εκδήλωση - φόρο τιμής στον κορυφαίο εκ’ των Φιλοσόφων μαθητών του Πλάτωνος, τον Αριστοτέλη, μετέπειτα Διδάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο χώρο που ο ίδιος ίδρυσε το 355 τη δική του Σχολή «Λύκειο» στα πρότυπα της Σχολής του διδασκάλου του Πλάτωνα και της γνωστής ομώνυμης Ακαδημίας. Η Ειδική συνεδρία θα γίνει υπό την προεδρία του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Νικόλαου Χρόνη. Η εισήγηση του Θεόδωρου Σκαλτσά του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, φέρει τίτλο «Τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις της Αριστοτελικής αρετολογίας», της Δωροθέας Φρίντ του Πανεπιστημίου Γκαίτε «Ο Αριστοτέλης για τη σπουδαιότητα των κανόνων, των νόμων και των θεσμών» και του Δρ. Φιλοσοφίας Κώστα Καλιμτζή εκ του Πανεπιστημίου της Αρκαδίας των ΗΠΑ, «αντίληψη του Αριστοτέλους για τη σχολή και το νου, ως τρόπου ζωής»